Thursday, 11 February 2021

Journalist Kim Kastrup er død

 Poul Madsen skriver på Facebook:


"Kim Kastrup er død. Det er ikke til at forstå, men rigtigt. Det er et chok for os alle på Ekstra Bladet, at Kim døde i eftermiddag (onsdag, red.). Kollegaerne blev bekymrede, da han ikke mødte på arbejde og de ikke kunne få fat i Kim på telefon. For Kim tog altid sin telefon. Kims tvillingbror Ib var også bekymret og fik beskeden fra politiet. De havde fundet Kim ved søerne, formentlig død af et slagtilfælde.

Kim var en mand i sin bedste alder, start 60erne og i god form. Kim og jeg delte samme passion: tennis. Vi var også medlem i samme klub: B.93 Tennis. Her vil Kim også blive savnet. Når Kim spillede tennis med Ekstra Blads kollegaerne tævede han de unge, bla. Nick Sturm og var manden der vandt doublerne for de ældre som Bent Falbert. Kim løb simpelthen alle bolde op.

Kim var på Ekstra Bladet i en menneskealder. Han elskede avisen. Først på krim, senere dækkede han i mange år filmstoffet. Sprang nøgen i poolen med Peter Aalbæk i Cannes og interviewede bagefter alle på den røde løber. Kim kunne se historierne som danskerne elsker at læse og derfor var det også helt naturligt, at han fortsatte på vores SoMe redaktion. Kim var ikke en digital indfødt, men han havde det der særlige, det ekstrabladske gen for at lave de historier som andre medier var for fine til at lave, men som vi danskere elsker at læse.
 
Jeg husker hans 25 års jubilæum omgivet af kollegaer og familie. En fantastisk fest. Kim elskede at gå og cykle - og at rejse. Han kendte Sydamerika bedre end de fleste og delte gerne ud af erfaringerne.

Vore tanker går til familien, ikke mindst tvilling broderen Ib og hans børn, som Kim så som sine egne. Det er et ubærligt tab, men I skal vide, at Kim aldrig vil blive glemt på Ekstra Bladet.

No comments:

Post a comment