Friday, 12 February 2021

Coronabombe: Alle borgere i Ishøj skal testes - og skolerne lukker igen

 
Alle alarmlamperne blinker i indvandrerkommunen Ishøj, der ligger syd for København.
 
De mindste børn nåede kun at være i skole i en uge, inden alle skoler nu må lukke ned. Myndighederne opfordrer alle kommunens indbyggere til at lade sig teste i den kommende uge.
 
Op mod 40 procent af Ishøjs borgere er indvandrere, der kommer fra primært muslimske lande. Indvandrerne i Ishøj kommer hovedsageligt fra Tyrkiet, Stormellemøsten og Østafrika.

To ud af tre nyfødte børn i Ishøj Kommune er født af indvandrere eller efterkommere. Over halvdelen af alle skolebørn i Ishøj er af udenlandsk herkomst.
 
I 2018 havde kommunen danmarksrekord i arbejdsløshed. Ishøjs borgere indtager også førstepladsen, når det kommer til at tjene færrest penge om året.
 
Lige nu har indvandrerkommunen Ishøj også den ultimative rekord i coronasmitte.
 
Kommunen har landets højeste ‘incidenstal’ på hele 311. Til sammenligning så har kommunen på andenpladsen et incidenstal på 175. Ishøj har også landets klart højeste positivprocent på 2,73.
 
“Det, vi kan se de seneste dage, er, at Ishøj Kommune desværre skiller sig ud. Der er kraftige stigninger i epidemikurven,” siger sundhedsminister Magnus Heunicke.

Ministeren opfordrer ALLE beboere i Ishøj til at lade sig teste i den kommende uge.
 
Ikke-vestlige indvandrere udgør en kæmpe overrepræsentation af de smittede i Danmark, har sundhedsmyndighederne oplyst.
 
I foråret 2020 mente Statens Seruminstitut, at man skulle målrette den forebyggende coronaindsats mod indvandrere og efterkommere fra for eksempel Marokko, Somalia, Pakistan og Tyrkiet.
 
“De (borgerne i Ishøj, red.) skal gøre sig umage med at overholde restriktionerne. Vi kan ikke i Danmark holde os nedlukket så lang tid, fordi nogle kommuner stikker af og forsinker genåbningen,” siger Magnus Heunicke.

Coronasmitten i Danmark er i høj grad et indvandrerproblem.

(Foto: Skoleeleverne på fotoet er ikke nødvendigvis smittet med Covid-19)
 
*

1 comment:

  1. muslimerne er fuldstændig ligeglade, der er kun en der bestemmer over dem, og det er jo "Allah"

    ReplyDelete