Thursday, 5 November 2020

Nepotisme på Danmarks Radio: Tv-vært Jens Olaf Jersild 's søn August Olaf Jersild scorer eftertragtet praktikplads på DR

 
Hvert år er der få og meget eftertragtede praktikpladser i Danmarks Radio til håbefulde journalistelever.

De unge journalistaspiranter står i kø for at få en af de eksklusive pladser, der giver adgang til nyhedsafdelingen og en mulig karriere på TV Avisen. 

Senest er en af disse praktikpladser gået til DR-ikonet Jens Olaf Jersilds søn. 

Det hjælper at have de rette kontakter, efternavne og politiske holdninger, hvis du skal producere licensnyheder. 

23-årige August Olaf Jersild er blevet nøje udvalgt af repræsentanter fra topledelsen i Danmarks Radios nyhedsafdeling. 

1. februar 2021 kan August Olaf Jersild kalde sig journalistpraktikant på Danmarks Radio. Han er i realiteten allerede ansat, og praktikaftalen er indgået. 

En journalistelev i Danmarks Radio tjener 17.000 kroner plus feriepenge samt eksempelvis tillæg for weekend- og aftenarbejde. 

I Danmark er der flere journaliststuderende, end der er praktikpladser. Derfor er der stor søgning på uddannelsespladserne i medieverdenen. De få praktikpladser i Danmarks Radios nyhedsafdeling er nogle de mest søgte i landet. 

Den mangeårige DR-journalist Jens Olaf Jersild kan med tilfredshed konstatere, at hans søn på forunderlig vis blev udvalgt blandt de mange håbefulde journalistelever. 

I Danmarks Radio er der en tendens til at favorisere ansattes og tidligere kollegaers børn og familie. 

Det er ikke unormalt, at DR-journalisters børn får både eftertragtede jobs og praktikpladser. Der findes flere eksempler på denne licensnepotisme, hvor DR-journalisters børn kommer før alle andre. 

Det faktum er mørkelagt af DR’s ledelse. 

Eksempelvis scorede en datter af DR-værterne Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen et eksklusivt studiejob i Danmarks Radios nyhedsafdeling. Til daglig kan de to journalister opleves, når de beretter om dagens nyheder på radiokanalen P1. 

Jens Olaf Jersild er en af de mest kendte tv-værter i DR’s historie. Han har tidligere arbejdet i DR’s nyhedsafdeling.

Jersild er især kendt for det hårdtslående tv-program Rapporten, hvor tv-reporteren afslørede høj som lav i samfundet. Senest fik Jens Olaf Jersild et comeback i programrækken ‘Jersild og spin’, hvor blandt andet den senere fængselsdømte journalist Henrik Qvortrup var fast gæst. 

Jens Olaf Jersild tilrettelagde i flere år det politiske debatprogram sammen med den autonome venstrefløjsaktivist Helle Hansen. Sidstnævnte er et kendt ansigt i det voldelige BZ-miljø i København. 

Jens Olaf Jersild har arbejdet 34 år i Danmarks Radio, så sønnen August har en stor familiemæssig arv at løfte. Den kendte tv-værts karriere som fastansat licensjournalist endte i efteråret 2018. 

60-årige Jens Olaf Jersild er stadig fast gæst på tv-skærmen og i æteren - også efter de månedlige lønsedler er stoppet. 

Den muntre skærmtrold har i flere år underholdt danskerne lillejuleaften på tv-kanalen DR2, og han er en fast gæst i Danmarks populæreste radioprogram ‘Mads og Monopolet’ på DR P4. 

Jens Olaf Jersild er ikke sammen med moderen til sin søn i dag. 

Nepotismen kender ingen grænser på Danmarks Radio. Her ansætter man journalister og tidligere kollegaers børn i eftertragtede stillinger og praktikpladser. 

Det er vigtigt at understrege, at tilfældet med den mangeårige DR-vært, Jens Olaf Jersild, ikke er enestående. Ofte er der tale om mere anonyme medarbejderes børn, der ‘snyder’ sig udenom i køen. 

Mange licensbetalere har undret sig over den politiske slagside i specielt DR’s nyhedsdækning. En del af forklaringen er, at journalistjobs og praktikpladser går i arv fra de venstreorienterede forældre til deres børn og nærmeste familie. 

På den måde opretholdes en politisk arv og agenda på Danmarks største mediearbejdsplads.
Danmark Radio - det bliver i familien. 

*

Læs om datteren af DR-værterne Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen, der scorede et attraktivt licensjob på Danmarks Radio.


Se også
Venstreekstreme klistermærker opsat i København

1 comment:

  1. Det kan jo heller ikke gå, at der kommer nogle ind, som ikke har den rette, politiske holdning. Det kunne jo skade den venstreorienterede propagandasender.

    ReplyDelete