Saturday, 8 August 2020

SHMUR featuring HAM fra Syd - Birdman
Claus Boatsinker fra Dagens Blæser har skrevet en nekrolog over den dræbte rapper Shmur / Abukar Ali:

"En stjerne er faldet fra himlen. Et kulturbærende lys er slukket. En sand juvel af en rimsmed er ikke længere blandt os, og vores ører vil ej længere blive beriget af 9000 lag af kreativitet i genren perkergangsterrap.

Ja. Det er sandt.

Shmur er her ikke længere.

Godt nok er gennemsnitsintelligensen dermed steget, men på nærmest alle andre parametre er Danmark blevet fattigere.

Denne neger, der med sine uanede kunstneriske evner gav os den smukke rapstrofe “skyd, skyd, skyd, lad ham forbløde” i nyklassikeren Chop, er nu selv skudt, skudt, skudt. Og død som en havmåge (der er død). Musikscenen i Århus er stadig synonym med TV2 og Helmig-klanen, men med sprudlende somaliske stemningsskabere som Shmur, var vi alle ellevilde for at Århus igen satte sig tungt på det musikalske danmarkskort iført helt nye klæder.

Nu er han plaffet. Plaffet til døde. Han er ikke mere. Han er ophørt med at leve. Således beskrives han bedst som død, som ekslevende. Det er næsten ikke til at bære. Just som denne småbuttede stjerne fra Østafrikas kiste.

Vi kan kun erkende at minderne er alt der er tilbage. Vi fik på redaktionen et smugkig på den sidste, uudgivede single fra Shmur, som nu desværre aldrig ser dagens lys. Den bar den drønsmarte titel “Jeg tømmer mit magasin i din hjerne, big ups” der skulle have fulgt op på hans banger “Tygger khat som en baws”."
Se også
Professionshøjskolen Absalon: Den muslimske pædagogstuderende Ahmad Al-Yaseri spreder islamisk propaganda om Beirut-eksplosion

No comments:

Post a comment