Thursday, 27 August 2020

Danmarks Radio islamiseres: Muslimsk nyhedsjournalist efterlyste muslimerMange licensbetalere har bemærket Danmarks Radios multikulturelle drejning, hvor der ofte laves nyhedshistorier og tv-udsendelser, der sætter migranter og muslimer i et positivt lys.

Her er en af grundene til det.

DR Nordjylland har ansat den muslimske nyhedsreporter Amal Guerdali, der har rødder i det islamiske land Marokko.

Når 35-årige Amal Guerdali efterlyser kilder til sine licensbetalte nyhedshistorier, handler det ofte om migranter og islam.

Her ses et opslag, hvor Amal Guerdali efterlyser medvirkende til et nyhedsindslag hos DR Nordjylland. Opslaget stammer fra sommeren 2020.

Amal Guerdali efterlyser andre marokkanere, der som hende selv, ikke har kunnet komme ‘hjem’ til Marokko i sommerferien. Hun omtaler gruppen af marokkanske indvandrere som ‘vi’. Det er altså en nyhedshistorie med et personligt perspektiv for Amal Guerdali.

Amal Guerdali er selv muslim, og hun er fortaler for halalmad og islamiske hilsner.

DR-journalisten understreger, at islam gerne må spille en rolle i nyhedshistorien. De medvirkende marokkanere kan for eksempel være gået glip af den islamiske eidfejring i deres hjemland.

“Hvad savner I (muslimerne, red.)” og “Er I (muslimerne, red.) gået glip af noget vigtigt” er nogle af spørgsmålene i det multikulturelle nyhedsindslag.

DR-journalisten Amal Guerdali er kommet i offentlighedens søgelys, fordi det er kommet frem, at hun har et personligt had, der er rettet mod det indvandrerkritiske Dansk Folkeparti.

“Jeg foragter Dansk Folkeparti og alt, hvad de står for,” skriver Amal Guerdali på Facebook.

Ordene falder få måneder efter, Guerdalis ansættelsesforhold begynder på Danmarks Radio i efteråret 2018. Senere dækker Amal Guerdali folketingsvalget i 2019, hvor Dansk Folkeparti stiller op.

De grove politiske udmeldinger har fået chefen for DR Nordjylland - Gitte Sørensen - til at understrege, at Danmarks Radios licensfinansierede journalister har ytringsfrihed.

Sådan foregår islamiseringen af Danmarks Radio. Multikulturelle licenschefer ansætter muslimer, der har rødder i Stormellemøsten eller Afrika. Herefter produceres der nyhedshistorier ud fra journalisternes egne personlige interesser - der ofte omfatter islam og ikke-vestlig indvandring set i et positivt skær.

På den måde ender licensbetalerne med regningen for de multikulturelle nyheder.

***

Hvis du er marokkaner/muslim og vil medvirke i Danmarks Radios nyhedshistorier, så kan du kontakte:

Amal Guerdali, nyhedsjournalist, DR Nordjylland

Email: amgu@dr.dk
Telefon: 2098 5544

*

Hvis du har mere generelle betragtninger til Danmarks Radios nyhedsformidling, så kan du kontakte:

Gitte Sørensen, chef for DR Nordjylland

Email: gis@dr.dk
Telefon: 9635 7637
Mobil: 2340 6553

*

Mere om sagen her


Se også
Muslimsk kvinde politianmelder Nye Borgerlige 's Mette Thiesen

No comments:

Post a comment