Wednesday, 26 August 2020

27-årige Darko Petrovic skuddræbt: ‘Han var en god dreng’
Det var den 27-årige indvandrer Darko Petrovic, der blev likvideret fredag aften af to mørkklædte mænd. Der blev afgivet tre skud, og Darko Petrovic døde på stedet.

Drabet sker ved et boligkompleks på Gyngemose Parkvej i forstadskommunen Gladsaxe. Det 27-årige drabsoffer sidder på forsædet i sin sorte Audi lige ved opgangen til nummer 59.

De to drabsmænd skyder Darko Petrovic ind gennem bagerste siderude. Få meter derfra sidder en pakistansk familie og spiser aftensmad:

“Vi havde gæster. Som havde små børn med sig. Vi sad heldigvis i den modsatte ende af lejligheden, der vender væk fra p-pladsen,” fortæller pakistanske Ali Rehman, der bor i ejendommens stueetage.

Da skudene klinger af, hører beboerne de hjerteskærende skrig fra en kvinde, der har fundet den skuddræbte i bilen. Det viser sig at være samleveren til den myrdede Darko Petrovic, der også er mor til parrets cirka seks måneder gamle baby:

“Hun skreg og skreg. Der gik to-tre minutter, så kom politiet. Vi var i chok,” siger den kurdiske migrant Yousef Pari, der bor på sjette sal i ejendommen.

Gerningsmændene flygter i en hvid Mercedes firhjulstrækker på stjålne svenske nummerplader. Bilen blev stjålet fra en midtjysk autoforhandler i foråret. Bilen findes afbrændt i en nabokommune få timer senere.

Darko Petrovic har rødder i Serbien på Balkan i Sydeuropa. Han er uddannet automekaniker og drev værkstedet Solhøj Autoservice, der ligger lidt uden for København.

Et autoværksted, der angiveligt mest fungerede som en slags lager og opbevaringsplads. Der blev ikke repareret så mange biler i værkstedet, der indtil foråret havde til huse på Rugvænget i Taastrup.

27-årige Darko Petrovic efterlader sig en lille dreng, der kom til verden i begyndelsen af marts. Han efterlader sig desuden en samlever, der er sidst i 20'erne. Kvinden har tidligere fortalt om sin uddannelse som social- og sundhedsassistent i pressen.

Den efterladte samlever er datter af den den serbiske skuespiller Slavko Labovic, der blev landskendt for sin rolle i Pusher-filmene. En filmtriologi, der havde skuespillerne Kim Bodnia, Mads Mikkelsen og den kroatiske indvandrer Zlatko Burić i de bærende roller.

Også i virkeligheden har den serbiske skuespiller Slavko Labovic en farverig venskabskreds. Serberen er set til flere begravelser hos blandt andet rockergruppen Hells Angels.

“Den sidste afsked med min gode og respekterede ven,” skrev Slavko Labovic i foråret, da han sagde et sidste farvel til narkohandleren Roland Tan Tong Meng / Mr. Big. Mr. Big var, ifølge flere medier, eftersøgt for drab i sit hjemland Singapore.

En anonym ven af Slavko Labovic er ikke i tvivl om, at de personer, der har dræbt Darko Petrovic, har lagt sig ud med en magtfuld familieklan, der ved, hvordan man håndterer situationen omkring likvideringen:

“Det er en familie (Labovic, red.), som det er meget uklogt at lægge sig ud med. Den er urørlig, og jeg håber virkelig, at politiet finder gerningsmanden før offerets svigerfamilie,” fortæller vennen, der har kendt Slavko Labovic siden barndommen.

Samme ven vurderer, at den afdøde Darko Petrovic var meget tæt med sin svigerfar Slavko Labovic.

Både familien Petrovic og Labovic er ramt af stor sorg. De er dog meget lidt meddelsomme i forhold til pressens nysgerrige henvendelser:

“Kære venner. Det er mig bekendt, at BT har skrevet til mange for at få udtalelser angående min bror. Jeg vil sætte stor pris på, at ingen gav nogen udtalelser om ham,” skriver søsteren Natasa Murganovic Petrovic på de sociale medier.

En nær barndomsven til Darko Petrovic beskriver situationen omkring skuddrabet på Gyngemose Parkvej som ‘dramatisk’ og tilføjer om offeret: “Han var en god dreng.”

En anden bekendt fastslår, at skudofferet Darko Petrovic ikke var en ‘slagsbror’.

Politiet har endnu ingen mistænkte i den voldsomme drabssag.Svigerfar Slavko Labovic (i midten) havde en større rolle i filmen Pusher.


Se også
Uffe Elbæk og Alternativet 's islamistvalgmøde i Albertslund; kvinderne blev hjemme

3 comments:

  1. han har jo ikke haft rent mel i posen, så det var nok hans karma, at han skulle dø💀✝

    ReplyDelete
  2. Darko Petrovic var narkohandler.... Vågn nu op DK .... Its part of the game

    ReplyDelete
  3. Sjovt de altid er "gode drenge"

    ReplyDelete