Tuesday, 11 February 2020

Radikal ungdomspolitiker eftersøgt for savmord: Overnattede hos familien Helveg
Den tidligere formand for Radikal Ungdom - Rasmus Kirkegaard Kristiansen - har igennem det meste at sit liv været eftersøgt i en sag om et brutalt drab i Portugal.

En julidag i 1993 bliver Rasmus Kirkegaard Kristiansen spottet, da han smider en sav og nogle blodige handsker i en affaldsspand.

Få dage senere finder politiet en afsavet underkrop, der tilhører en 37-årig udlandsdansker. Hovedet og overkroppen fra det maltrakterede lig er aldrig blevet fundet.

Politiet mener, at det er den tidligere radikale ungdomspolitiker, der står bag det bloddryppende savmord, og Rasmus Kirkegaard Kristiansen bliver eftersøgt af Interpol over hele kloden for parteringsdrabet. Et drab, der trækker tråde til det folkekære radikale ‘Helveg’-familiedynasti.

Helveg-klanen har spillet en central rolle i dansk politik i mange årtier. Familien rummer flere eksempler på fremtrædende ministre og folketingsmedlemmer.

Rasmus Kirkegaard Kristiansen vokser op på Vejen-egnen i Jylland, hvor han bliver aktiv i Det Radikale Venstres ungdomsafdeling.

Rasmus Kirkegaard Kristiansen siges at have en knivskarp begavelse, og allerede som 13-årig er han en del af ledelsen i Radikal Ungdom.

Det politiske engagement og formandsarbejdet fører Rasmus Kirkegaard Kristiansen tæt sammen med Det Radikale Venstres partileder og daværende udenrigsminister - Niels Helveg Petersen.

Medierne fortæller, at Rasmus Kristiansen ‘blev god ven’ med Niels Helveg Petersen.

Venskabet mellem den drabssigtede mand og Helveg-klanen stikker dybt. Forholdet er af en sådan karakter, at Rasmus Kirkegaard Kristiansen overnatter i sin sovepose hjemme hos familien Helveg.

Den drabseftersøgte Rasmus Kirkegaard Kristiansen er jævnaldrende med Niels Helveg Petersens to sønner Rasmus og Morten Helveg Petersen.

Morten Helveg Petersen er i dag valgt til Europa-Parlamentet for Det Radikale Venstre. Før han blev medlem af Europa-Parlamentet, var Morten Helveg Petersen folketingsmedlem for Det Radikale Venstre fra 1998 til 2009.

Rasmus Helveg Petersen er medlem af folketinget for Det Radikale Venstre. Niels Helveg Petersens yngste søn er forhenværende udviklingsminister samt forhenværende klima-, energi- og bygningsminister.

Rasmus Helveg Petersen og den drabssigtede Rasmus Kirkegaard Kristiansen er i dag begge 51 år. EU-politikeren Morten Helveg Petersen er to år ældre end den formodede morder, der overnattede i Helveg-familiens hjem.

Hverken Rasmus eller Morten Helveg Petersen har talt offentligt om familiens forhold til den eftersøgte morder, der angiveligt myrdede og parterede sit offer med en fukssvans.

I begyndelsen af februar kommer det frem, at Helveg-klanens husven Rasmus Kirkegaard Kristiansen er blevet anholdt i Brasilien for det rædselsvækkende savmord på den danske skatteflygtning Erik Højer Christensen.

Københavns Politi oplyser, at ordensmagten er i dialog med de brasilianske myndigheder om en udlevering af den tidligere radikale ungdomspolitiker.


Se også
Migrant bag vanvidskørsel: Dræber to mennesker i lyskryds med 105 km/t

1 comment: