Sunday, 3 November 2019

Politikerne kræver provinsradio: Kulturministeren gad ikke at rejse til Aarhus

Danskerne har fået en ny licensradio, der hedder Radio4. Det har været et bredt politisk ønske, at den ny taleradio skulle ligge i provinsen - mindst 110 kilometer fra København.

Men da provinsradioen Radio4 endelig får premiere, gider Socialdemokratiets fungerende kulturminister - Rasmus Prehn - ikke at tage den ‘lange rejse’ helt til Aarhus.

De hykleriske politikere bliver taget med bukserne nede gang på gang.

Radio4’s medarbejder - Tine Toft - afslører hykleriet på de sociale medier kort tid efter, at radioen er gået i luften. Sporer man en anelse bitterhed i Tine Tofts udmelding, er det, fordi hun har en fortid som journalist på Radio24syv - der blev tvangslukket til fordel for den provinsielle Radio4.

Det er primært Dansk Folkeparti og den tidligere kulturminister Mette Bock (Liberal Alliance), der ønskede, at danskerne skulle have en radio, der ligger langt væk fra København. Men også Socialdemokratiet og dermed fungerende kulturminister Rasmus Prehn har haft et stort ønske om en provinsradio.

»Ved at placere i en anden del af Danmark får du mulighed for et andet perspektiv på livet i Danmark. Du får mulighed for at få andre stemmer i tale, end du gør i hovedstaden,« siger Socialdemokratiets kulturordfører.

Men som altid med politikerne, så gider de ikke at efterleve egne krav og målsætninger.

Danmarks socialistiske kulturminister gider ikke engang at tage til Aarhus og åbne Danmarks ny licensradio. Den lange rejse til provinsen er ikke noget for Rasmus Prehn.

Man siger ét - og gør noget helt andet.


Se også
Tyrker forlader Vild med dans: Håner Pernille Vermunds alvorligt syge mor

1 comment: