Friday, 16 August 2019

Elisabeth Nøjgaard bliver ny direktør for Karen Blixen MuseetPressemeddelelse fra Karen Blixen Rungstedlund:


"Den 2. september tiltræder Elisabeth Nøjgaard som ny direktør for Karen Blixen Museet.

Elisabeth Nøjgaard startede sin karriere som advokat. Herefter gik vejen til Gyldendal, de seneste 8 år som koncern- og forlagsdirektør. Gyldendal har i en årrække netop varetaget Karen Blixens udgivelser.

Kommende direktør Elisabeth Nøjgaard siger: ”Det er en drømmeopgave! Karen Blixen Rungstedlund er et magisk sted fuld af poesi, skønhed og charme. Blixen, som generøst donerede stedet med både hus, park og skov til kulturelle formål, besad så mange karakteristika, der har dyb relevans for vores tid. Hun var fornem, gådefuld, forud for sin tid og en gudsbenådet fortæller. Alt det glæder jeg mig til at skabe fornyet opmærksomhed omkring, og jeg ser frem til at skabe endnu flere alliancer og samarbejder med både forfattere og publikum tillige med stærke partnerskaber, især med fonde og Hørsholm Kommune.”

Bestyrelsesformand Michael Bjørn Nellemann udtaler: ”Med Elisabeth Nøjgaards store kendskab til det litterære Danmark og hendes dokumenterede ledelseserfaring ser vi frem til at se Karen Blixen Rungstedlunds store potentiale udfolde sig yderligere. Der er behov for et Rungstedlund, der supplerer oplevelsen i Blixens stuer med et dynamisk og udadvendt litterært program.”"


(Foto: Pressefoto)


Se også
Muslimer kalder dræbte turister for ludere og kællinger på mindeside på Facebook

No comments:

Post a Comment