Monday, 10 June 2019

Medlem af Statens Kunstfond - Søren Assenholt - boykotter Læsø Kunsthal, fordi kunsthallen udstiller Dan Park og Uwe Max Jensen
Den censurlystne billedkunstner Søren Assenholt. (Foto: YouTube)


Forfatter og medlem af Fri Debat - Jens-Martin Eriksen - skriver om Læsø Kunsthal 's udstilling Den politiske kunst i en kommentar i Berlingske:


"Kunsthallens norske leder Jon Eirik Lundberg er også kurator for udstillingen »Den politiske kunst«, der åbnede fredag med bl.a. et verdenskendt navn som britiske Banksy og kontroversielle Lars Vilks. Den svenske kunstner er politibeskyttet efter flere volds- og mordanslag, bl.a. ved terroren i Krudttønden. Det skyldes blasfemiske værker.

Også kinesiske Ai Weiwei skulle have været repræsenteret. Der er tillige blevet annonceret deltagelse for flere uger siden af svenske Dan Park og danske Uwe Max Jensen. Det er de sidste to, den er gal med.

For der er opstået den enestående situation, at samtlige kunstnere fra en kommende udstilling i kunsthallen har meldt fra pga. Parks og Uwe Max' deltagelse i den nuværende udstilling. Bag denne aktion står bl.a. billedkunstneren Søren Assenholt fra den kommende udstilling, som også sidder i Statens Kunstfonds billedkunstudvalg.

Denne praksis åbner for, at kunstnere først skal evalueres i et lukket forum, en slags politisk-etisk råd, inden deres værker får lov at se dagens lys. Lederen af Læsø Kunsthal har da også blankt afvist dette barokke og militante krav. Men kunstkritikeren Tine Ross udtaler til DR, at hun godt kan forstå de kunstnere, der betinger sig, at deres egen deltagelse er afhængig af, at deres politiske modstandere bliver udelukket. Det er et spørgsmål om »at holde sin sti ren«. For der kan ifølge hende godt ske »en slags sammenblanding« i offentligheden."


Se også
Afsløring: Pernille Skipper fra Enhedslisten forbindes til Hizb ut-Tahrir og stening af kvinder


3 comments:

  1. Husk Hitler og den "Entartede" kunst. Nu er det de nye nazier der vil bestemme hvad der skal være entartet- føj.

    ReplyDelete
  2. Axel Artke: Søren Assenholts erklæring svarer til den, der stod at læse i The Times engang, da der lå en tyk tåger over Den engelske Kanal: "Kontinentet er afskåret".

    ReplyDelete
  3. Sugerørsekvilibrist sutter grådigt skattebetalernes penge i sig.

    ReplyDelete