Friday, 21 June 2019

De Radikale går på vingerne: Dropper toget for at fyre CO2 af
"Klimabelastningen fra de mange flyvninger verden over er et stort problem, og derfor skal der gøres noget," sådan lyder det i marts 2019, da Det Radikale Venstre fortæller om deres grønne klimapolitik.

Få måneder senere står nogle af partiets centrale figurer i Københavns Lufthavn og er klar til at udlede CO2 til den store guldmedalje.

Torsdag morgen 13. juni 2019 skal De Radikales politikere til Folkemødet på Bornholm. Selvom Det Radikale Venstre opfatter sig selv som det grønneste parti i folketinget, så dropper de klimabevidste radikale politikere færgeturen til solskinsøen. Den grønne klimabevidste transport tager for lang tid.

- Ida Auken profilerer sig som meget grøn politiker. På hendes hjemmeside skriver hun "klimaet først." Ida Aukens mærkesag er "ændrede transportvaner" og "mere kollektiv transport". Det gælder bare ikke Ida Auken selv. Den selvudråbte klimakæmper har en fortid som miljøminister fra 2011 til 2014, og hun har tidligere været socialist i SF.

- Martin Lidegaard er også særdeles 'grøn og klimabevidst' i hvert fald i egne øjne. I december 2018 erklærer han: "Vi svigter klimaet fatalt." Alligevel er Martin Lidegaard at finde i check-in køen i lufthavnen torsdag 13. juni. Martin Lidegaard har en fortid som klima- og energiminister, men har ikke lært at dæmpe sin egen CO2-udledning.

- Christian Friis Bach er også en tidligere magtfuld person i Det Radikale Venstre. "Man kan indføre en skat på CO2-udslip – det vil både give mindre CO2 og flere penge i kassen," har Christian Friis Bach erklæret. Bekymringen om CO2-udledning er bare ikke noget, der berører Christian Friis Bach.

Christian Friis Bach har været minister for udviklingsbistand samt medlem af Det Radikale Venstres hovedbestyrelse. Han trak sig som minister, da der kom frem, at han havde blåstemplet og understøttet Lars Løkke Rasmussen 's mange CO2-flyture på første klasse.

Det Radikale Venstre vil gerne fremstå grønne og klimavenlige, når der er valgkamp. Men lige så snart danskerne har sat deres kryds, så kan man finde Det Radikale Venstre i flykøen i lufthavnen.

Hykleri på første klasse og fuld CO2 på alle motorer!

Se også Er Carolina Magdalene Maier fra Alternativet folketingets største CO2-gris?

SF's politikere er klimagrise: Tog CO2 flyveren frem og tilbage til Folkemødet på Bornholm

No comments:

Post a Comment