Saturday, 22 December 2018

Er Anne Dorte Michelsen nazist og Breivik-sympatisør?Anne Dorte Michelsen fra det kendte 80'er band Tøsedrengene forstår den krænkede brune kvinde fra Copenhagen Business School - Ester Barinaga - der mener, at Højskolesangbogen er racistisk, når der synges om "unge blonde piger".

Når man er gammel nok til at huske et af Tøsedrengene's største hits, bliver man imidlertid i tvivl om, hvorvidt Anne Dorte Michelsen i sin ungdom har omfavnet nazismens idealer. Skylder Anne Dorte Michelsen egentlig ikke en undskyldning for fortidens musikalske synder og ikke mindst at rette bod på fortidens fejltagelser ved at skrive en ny tekst til det omtalte hit? Skal der falde en undskyldning og en ny tekst til hendes sang?

Først Anne Dorte Michelsens forargelse over den danske sangskat, hvor en linje, der indeholder formuleringen en "ung blond pige", fra en sang med mere end 100 år på bagen vækker forargelse.

Anne Dorte Michelsen og nazismens idealer

Men kender man lidt til Anne Dorte Michelsen og hendes musikalske meritter, så opstår der en væmmelig mistanke.Hvem mindes ikke Tøsedrengene's hit "Pas på dine blå øjne" udgivet i 1985 med Anne Dorte Michelsen på vokal?

Måske det er disse "blå øjne", der synges om? Burde Anne Dorte Michelsen egentlig ikke skrive teksten om?

Det var konkret blå øjne som disse, som Hitler drømte om skulle dominere i det tredje rige:Faktisk blev blå øjne en del af nazismens ideologi.Mistanke om spor til terrorisme

Men ubehagelighederne stopper ikke ved Anne Dorte Michelsen og Tøsedrengene's flirt med nazismens racerene rødder. Også et ildelugtende spor af samtidsterrorisme anes i Anne Dorte Michelsens bidrag til den danske sangskat.

Herunder ses en nordisk terrorist med - blå øjne. Måske ikke noget som sangerinden kunne forudse i 1985. Men set i nutidens klare lys så klinger teksten til "Pas på dine blå øjne" med en kedelig klang.

For er det ikke vigtigt, at vi alle - herunder Anne Dorte Michelsen og de andre tøsedrenge - lægger 100 procent afstand til terrorisme?Man kan kun håbe, at Anne Dorte Michelsen kommer til fornuft snarest og får manet disse kedelige mistanker i jorden.


(Tilsendt postering)


Se også
Muslimer kalder dræbte Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland for ludere og kællinger på mindeside på Facebook

Muslimer fra Danmark jubler over dansk kvindes terror-død

2 comments:

  1. https://furtherglory.wordpress.com/2010/11/30/dr-josef-mengele-dont-it-make-my-brown-eyes-blue/

    ReplyDelete
  2. Den sidste venstretosse er ikke født endnu.

    ReplyDelete