Thursday, 6 December 2018

Muslim bag "24 dage med kultur"

Modstridende forklaringer om "24 dage med kultur"; chef med indvandrerbaggrund forklarer navnet på arrangementet, men modsiges af kulturmedarbejder.

Efter medierne er begyndt at grave i det julefjendske "24 dage med kultur" på Nørrebro, begynder der at dukke flere og flere oplysninger op om personkredsen bag arrangementet.

Senest står en kulturhuschef med indvandrerbaggrund frem og fortæller om, hvorfor han og organisationen bag kalder arrangementet for "24 dage med kultur".

Mød Besar Rakipi, der er leder i Nørrebrohallen og Osramhuset og medlem af den organisation, der hedder Kultur N, som står for "24 dage med kultur" på det multikulturelle Nørrebro.Ledende medarbejder med indvandrerbaggrund forklarer

Måske er det ikke overraskende, at netop en ledende medarbejder med indvandrerbaggrund tager ekstra hensyn til de mange udenlandske beboere på Nørrebro. Men det er imidlertid en anden forklaring, indvandreren giver til pressen.

Besar Rakipi står nu frem i BT og fortæller om grunden til, at man kalder arrangementet "24 dage med kultur":

»Når vi kalder det '24 dage med kultur', er det fordi, det ikke er alle arrangementerne, der har noget med jul at gøre. Det er ligesom, når jeg laver en pakkekalender til min søn. Der putter jeg jo heller ikke julepynt i alle dagene.«

Man må altså forstå, at organisationen Kultur N blot har valgt at navngive arrangementet "24 dage med kultur", fordi alle tilbudene ikke har med jul at gøre.

Men når man spørger andre kulturmedarbejdere i "24 dage med kultur", så er grunden faktisk en anden.

Mød kulturmedarbejder Madeleine von Warburg (kulturmedarbejder i Støberiet). Hun mener ikke, at man skal støde folk, der ikke holder jul.Man kunne ikke kalde det for noget med "jul"

Tonen får en helt anden lyd, når den etnisk danske medarbejder Madeleine von Warburg skal forklare, hvorfor arrangementet har fået navnet "24 dage med kultur".

Madeleine von Warburg fortæller, at man valgte "24 dag med kultur" for ikke at risikere at støde den gruppe mennesker på Nørrebro, der ikke holder jul.Kulturmedarbejderen Madeleine von Warburg bliver noget skarp i tonen, når københavnske borgere spørger ind til det mærkværdige navn for et arrangement i julemåneden.

Borgerne får tørt på af medarbejderen fra "24 dage med kultur". De skal "slappe af" og "undersøge sagerne før de angriber".Nu har vi altså to modstridende forklaringer fra medarbejderne bag "24 dage med kultur" på Nørrebro.

En chef med indvandrerbaggrund, der fortæller, at det er, fordi kulturarrangementet ikke indeholder så meget jul. Og en etnisk-dansk medarbejder, der ærligt siger, at Københavns Kommune og Kultur N organisationen ikke vil risikere at komme til at krænke grupper, der ikke holder jul.

Hvem denne gruppe mennesker er - det uddyber Madeleine von Warburg ikke. Men et godt bud kunne være Nørrebros kæmpe muslimske befolkningsgruppe, der ikke tåler ordet jul i deres nærvær. Københavns Kommune synes at være af den opfattelse, at julfobi er en lidelse, der ikke kan kureres.(Tilsendt postering)


Se også
Mads Brügger kendte ikke "bandemedlemmet Nedim"

No comments:

Post a comment