Thursday, 27 September 2018

Fady Mohammad - lærer på CPH Business - og en cykelhandler - Coskun Ibrahim Simsir - på Tagensvej er anholdt for at medvirke til terrorisme
Politiken skriver:


"To anholdte mænd fra København har nære relationer til flere dømte syrienkrigere, og har i flere år været del af det radikale, islamistiske miljø.

Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste (PET) har onsdag anholdt to mænd for køb af droner og andet udstyr til Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Den ene af de anholdte er en underviser (Fady Mohammad, red.) fra Copenhagen Business Academy. Den anden er cykelhandler (Tagensvej 69 Cykler, Tagensvej 69, 2200 København, red.) Det skriver DR."

*

“Radio24syv har i månedsvis undersøgt de danske Syriens-krigeres forhold, undersøgt droneprogrammet, set på Basil Hassans livsforløb og ‘død’ – hans død er nemlig omtvistet – og Københavns Politi valgte i dag at skride til anholdelse af to af de personer, Radio24syv har haft i fokus i efterforskningen, her særligt BHs gode ven og nære allierede – der i sin radikaliserede tid kun har været kendt under navnet Carlos Frost (Fady Mohammad, red.) – og som en behjertet sjæl længe har beskæftiget som underviser på en erhvervsskole i Nansensgade i det indre København.”

(Simon Andersen - nyhedschef på Radio24syv og kommende nyhedschef på Berlingske - på Facebook 26. september 2018)

(Via Uriasposten)

*

Lars Hedegaard skriver på Facebook:


"Basil Hassan og dronerne

For et kvarter siden postede Simon Andersen fra Radio24syv nedenstående.

Historien om dronerne hørte jeg for fire år siden, og jeg har hørt gentagne forlydender om, at min fummelfingrede morder skulle være død. Nu er han måske død igen.


Men det er altid spændende at høre fra Simon.

En lille ting: Hvorfor skal jeg altid kaldes "islam-kritiker", når jeg har papir på at være historiker?

Mon de talløse akademikere og journalister, der går Muhamed til hånde, ville bryde sig om at blive kaldt "islam-elskere"?

Her kommer Simon Andersens opslag:

"BASIL HASSAN OG DRONERNE

Kan I huske BH, som han hed, den nu (angiveligt) omkomne dansker, der stod bag drabsforsøget på islam-kritiker Lars Hedegaard i 2013 og siden blev et højt skattet ’medlem’ af terrorgruppen Islamisk Stat, hvor han – Basil Hassan – der er uddannet ingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet har været teknisk udvikler på terrorgruppens droneprogram; ja, det lyder skørt, men det er det ikke. IS udviklede et relativt avanceret droneprogram, der gør det muligt at fremføre sprængladninger på slagmarken i Syrien/Irak, men frygten er naturligvis, at IS – hvilket ikke er vanskeligt – kan anvende droner i terrorangreb i Vesten. Perspektivet er svimlende: En drone, der medfører enkle sprængladninger, kan ubesværet flyve hen over enhver vestlig festival, fodboldkamp, musikarrangement og her droppe en sprængladning; den terror-kompetence vil for altid forandre vores måde at være sammen på. Ingen adgangskontrol, ingen metaldetektor, intet, vil kunne forhindre den form for angreb.

Radio24syv har i månedsvis undersøgt de danske Syriens-krigeres forhold, undersøgt droneprogrammet, set på Basil Hassans livsforløb og ’død’ – hans død er nemlig omtvistet – og Københavns Politi valgte i dag at skride til anholdelse af to af de personer, Radio24syv har haft i fokus i efterforskningen, her særligt BHs gode ven og nære allierede – der i sin radikaliserede tid kun har været kendt under navnet Carlos Frost – og som en behjertet sjæl længe har beskæftiget som underviser på en erhvervsskole i Nansensgade i det indre København.

Jeg tænker, at det er vanskeligt at forstå, at dansk politi først nu skrider til handling mod Carlos, og i det omfang, at Radio24syvs (langsomme) optrevling af hans virksomhed har haft betydning, er det ikke noget, vi er flove over, men vi vil ubønhørligt i den afdækning, vi står overfor, have fokus på, hvorfor politiet og myndighederne kun langsomt har afdækket disse forhold.

Jeg kan kun sige, at det vil være en fordel at lytte til Radio24syv de næste måneder. Vi opklarer ikke blot forbrydelser, men undersøger, hvorvidt andre ikke har ønsket at efterforske disse forhold.

Radio24syv morgen torsdag fortæller alt om den anholdtes terrorkontakter. Om hans tur i en Humvee til Syrien. Om hans venskab til BH. Viktor Lykke Reddersen og Tine Toft forstætter deres enestående arbejde.""

*

Fady Mohammad / Fady Atef Mohammad, der er adjunkt på Copenhagen Business Academy, er identisk med Carlos Frost.

Den anden anholdte er Coskun Ibrahim Simsir.Coskun Ibrahim Simsir som et enigt folketing gav statsborgerskab for nogle år siden.

Uriasposten skriver om Coskun Ibrahim Simsir:

"Den anden er en 29-årig cykelhandler fra Nørrebro, der tidligere har været en del af ‘Kaldet til Islam’. Han har desuden været tilknyttet ‘Muslimsk Ungdom i Danmark’ (Læs: ‘Det Islamiske Trossamfund’) som underviser på et kursus, der skulle give ‘kendskab til islams trosartikler’."Se også
Radio24syv 's nyhedschef Simon Andersen: Politikere skal ikke klage over burkakrammende politi

No comments:

Post a Comment