Wednesday, 11 July 2018

Radio24syv 's utrættelige kamp for islam
Radio24syv's kamp mod de, der mener noget andet, end radioen selv gør, har nået nye højder. Radio24syv's seneste scoop er en hård kritik af byrådmedlemmet Mette Thiesen fra Nye Borgerlige.

Hvad havde Mette Thiesen gjort for at gøre sig fortjent til Radio24syv's "kritiske" journalistik?

Jo, Mette Thiesen havde delt en artikel (fra Berlingske) om studenterkørsler, der overdynges med diverse kasteskyts, og et foto (fra BT) af en lastbil, der var blevet overdænget med æg.

BT er ejet af den samme koncern - Berlingske Medier - som også ejer Radio24syv.

Og Radio24syv ville ikke finde sig i, at en højreorienteret politiker deler en historie fra Berlingske Medier. Så radioen ringede op til en student fra Albertslund, der var med i lastbilen på billedet. Og lod studenten kræve, at fotoet skulle fjernes fra Mette Thiesens Facebookprofil.
Studenten blev præsenteret som Lena Juul Randrup Christensen, og interviewet foregik klokken 06.45 onsdag 4. Juli 2018 i programmet 24syv Morgen.

Radio24syv's vært Nima Zamani, der har iransk baggrund og tidligere har forsøgt at infiltrere Dansk Folkeparti, interviewer Lena Juul Randrup Christensen, der kræver fotoet på Mette Thiesens Facebookprofil fjernet, fordi hun ikke accepterer, at offentliggjorte fotos fra danske medier deles af danske politikere. Nima Zamani, der ikke er uddannet journalist, men jurist, stiller ikke ét eneste kritiske spørgsmål.

Men der bliver talt om, hvem, der har kastet med æg mod studenterne, og Lena Juul Randrup Christensen er meget præcis i sin skildring.

Der er tale om fem til 10 personer, der kaster med æg. Æggene rammer nogle af studenterne, da lastbilen kører igennem et ghettoområde i Høje Taastrup. Lena Juul Randrup Christensen omtaler æggekasterne som "børn". Ifølge Lena Juul Randrup Christensen er æggekasterne 10 til 13 år. Måske 14. Så Lena Juul Randrup Christensen har et fint udsyn til begivenhederne fra sin plads i lastbilen. Lena Juul Randrup Christensen omtaler æggekasteriet som "drengestreger".

Men da Nima Zamani spørger til æggekasternes etnicitet, svigter Lena Juul Randrup Christensens hukommelse.

Nima Zamani spørger: "Var det indvandrerdrenge eller etnisk danske drenge?"

Lena Juul Randrup Christensen svarer: "Jeg tror bare generelt, det bare var drenge fra området. Så man kan ikke vide om, det er danske eller indvandrerdrenge. Det er heller ikke noget, de gør for ligesom at ... tjaa ... (pause) ... fordi at ja (herefter et lille overbærende grin) ..."

Dette svar omkring etniciteten finder Radio24syv og Nima Zamani helt perfekt. Og interviewet går videre.

Radio24syv interviewer herefter en kvinde, der kan afgøre æggekasternes nøjagtige alder (mellem 10 og 14 år), og cirka hvor mange de er. Men heller ikke denne kvinde kan afgøre æggekasternes etnicitet.

Fuld af løgn

Klokken 6.45 onsdag morgen kan Lena Juul Randrup Christensen i Radio24syv afvise, at hun kan afgøre æggekasternes etnicitet. Men klokken 09.42 onsdag morgen skriver Lena Juul Randrup Christensen på sin Facebookprofil om æggekasterne:

"Ikke unge mænd med anden etnisk baggrund".

Pludselig efter tre timer kan Lena Juul Randrup Christensen afvise, at der var ikke-etniske danskere med til at kaste med æg mod den lastbil, hun var passager i. 


Lena Juul Randrup Christensen møder efterfølgende stor opbakning fra muslimer på sin Facebookprofil. Hami Abbasi skriver, at hun er sej.
Facebookbrugeren Vesna Barbu Matovic kalder Mette Thiesen for "medie ludder".Til det udsagn reagerer Lena Juul Randrup Christensen med et like og tommelfinger op.


Jino Victoria Doabi kalder Mette Thiesen for "sindsyg". Og det er Lena Juul Randrup Christensen helt enig i.Lena Juul Randrup Christensen svarer også andre indvandrere i sin tråd, og hun gør det klart, at dette grundlæggende handler om "racismen". Og det er årsagen til Lena Juul Randrup Christensens kamp for at få fjernet fotos fra Facebookprofiler, som hun ikke bryder sig om.Som Lena Juul Randrup Christensen erklærer senere, så er det ærgerligt, at der ikke findes en lov endnu, der forbyder at dele fotos fra medier.Radio24syv stiller ikke ét eneste spørgsmål til det udsagn.

Lena Juul Randrup Christensen går normalt meget op i ytringsfriheden. Alle skal jeg jo have ytringsfrihed, som hun siger i 24syv Morgen. Men åbenbart ikke politikere, der deler fotografier fra BT, som hun vil have fjernet.Lena Juul Randrup Christensen har også en løsning på det angreb med æg, hun blev udsat for i Høje Taastrup. Hun synes dog grundlæggende, det er "ærgerligt", at der skal gøres et stort nummer ud af sagen. Løsningen? Som Lena Juul Randrup Christensen siger: "Børnene skal jo bare beskæftiges på anden måde".
Til sidst leverer Lena Juul Randrup Christensen en lille analyse af "alt det gode multikulturen gør for vores samfund"... om de mange kulturer siger Lena Juul Randrup Christensen, at de "bidrager med så utroligt meget i vores samfund, det burde vi bifalde".

Dette citat er fra en kvinde, der lige har fået kastet æg på sig i et ghettoområde. Og som fik fem minutter til uimodsagt at svine en politiker til på Radio24syv.
Lena Juul Randrup Christensen forsvarer muslimer få timer efter, at hun har fået kastet æg i hovedet af utilpassede muslimer.


Hvorfor udkæmper Radio24syv en kamp for at få fjernet fotos fra medier som BT, radioens eget søstermedie, fra sociale medier? Er det godt for ytringsfriheden? Hvorfor får Lena Juul Randrup Christensen lov til at fremture uden et eneste kritisk spørgsmål fra Radio24syv's interviewer Nima Zamani?

Er Radio24syv politisk i sin journalistik?

Ja. Og der er tale om en ren tilståelsessag. I begyndelsen af en udsendelse 4. juli klokken cirka 8.05 læser studieværterne kritiske SMS'er op fra lytterne. En enkelt lytter skriver, at det virker som om, at Radio24syv's værter er fra Enhedslisten. Studievært Nima Zamani erklærer med et grin, at "så langt ude på venstrefløjen er jeg ikke".

Nima Zamani indrømmer altså, at han er fra venstrefløjen et sted. Samme vært som lige har holdt mikrofonen for en kvinde, der mener, det skal forbydes at dele fotos fra danske medier på Facebook. Det står Nima Zamani og griner af - i et licensfinansieret firma, der skal forestille at være et alternativ til Danmarks Radio.


(Tilsendt postering)

Se også
Volls-Homo-Mose

No comments:

Post a comment