Monday, 24 February 2020

Chefredaktør bag shitstorm mod Stram Kurs: Jesper Gisli er forfulgt af rygter om narko og kvindetruslerDe slibrige rygter står sort på hvidt i pressen. Trusler mod ekskæresten, stofmisbrug og bundløse økonomiske problemer.

Det lyder som noget fra en tilsmudset valgkamp i USA, men de kulørte detaljer handler om SF’eren Jesper Elmholt Gisli, der er spidskandidat til folketinget og er en del af partiets magtfulde landsledelse.

Persongalleriet i denne historie tæller en beruset socialdemokrat iført Tuborg-nissehue, en voldsdømt Bandidos-rocker og direktøren for en tv-station.

Skandalerne omklamrer Jesper Gisli, der udover den politiske karriere på den yderste venstrefløj, er kendt for sin rolle hos flere danske lokalaviser.

Jesper Gisli er i dag chefredaktør på lokalmediet MinBy.dk, og Gisli sidder selv bag tastaturet, da en historie om en muslimsk begravelse i en radikaliseret moske koger over på de sociale medier.

Men alt tyder nu på, at Jesper Gisli har begået en journalistisk fadæse, fordi den påståede "barnebegravelse" IKKE var en begravelse; men et islamisk propagandatrick.

En svovlende sharia-bedemand parkerer en ældre rustvogn midt i en demonstration. Op mod 600 muslimer har meldt deres ankomst. Islamisterne raser, fordi Stram Kurs er mødt op for at protestere mod Islamisk Trossamfund 's tilhørsforhold til terroristen Omar El-Hussein.

Alt peger på, at rustvognen bliver brugt som et uklædeligt ‘presse-trick’ mod de vantro danskere fra Stram Kurs.

Inden Jesper Gisli og hans ansatte på MinBy fremaner de uvederhæftige rygter om Stram Kurs, er Gisli en stor kanon på den yderste venstrefløj.

SF’eren Jesper Gisli får 1456 personlige stemmer ved folketingsvalget i 2007. Gislis politiske karriere ser ud til at køre på skinner.

SF kalder partiets politiske projekt for ‘Jesper Gisli i Folketinget’.

Men sådan kommer det ikke til at gå.

Et opgør mellem Jesper Gisli og hans bror Nils Gisli på den ene side og nogle kulørte socialdemokrater med toppolitikeren Henrik Sass Larsen i spidsen på den anden side får den politiske vulkan til at gå i udbrud.

I foråret 2011 fortæller Jesper Gislis bror, der selv er politiker, en historie om den senere erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen, der bliver sat i forbindelse med en narkohandel, hvor to mænd bliver sigtet for at være i besiddelse af en 'pæn portion' amfetamin-piller.

“Toppolitiker hængt ud som narkokunde,” læser Henrik Sass Larsen i den lokale avis.

Henrik Sass Larsen og hans venner er rasende på Jesper Gislis bror Nils Gisli, der ejer en sjællandsk tv-station, og de truer med at gå til Pressenævnet.

Nogle måneder senere fortæller et anonymt vidne til BT, at han har leveret de ulovlige piller til Henrik Sass Larsen og politikerens ven. Socialdemokraten Henrik Sass Larsen bliver aldrig dømt i narkosagen.

Socialdemokraternes temperament koger atter over, da Nils Gisli sætter Henrik Sass Larsen i forbindelse med en Bandidos-rocker. Nils Gisli rundsender et foto, hvor Henrik Sass Larsen mødes med den voldsdømte rocker Torben Ohlsen - i folkemunde kendt som ‘Suzuki-Torben.’

“Jeg synes ikke, der er noget forkert i at udbrede det billede,” udtaler Nils Gisli og forklarer, at der ikke lå noget hævnmotiv bag handlingen.

Rocker-forbindelsen koster Henrik Sass Larsen posten som finansminister, som han ellers var kørt i stilling til. Gisli-klanen sætter i den grad sit fingeraftryk på dansk politik.

Nu skal der siges ‘tak for sidst’, og socialdemokraterne sætter spotlight på familien Gisli. Sigtekornet rettes mod Jesper Gisli, der er en af Henrik Sass Larsens politiske rivaler.

En af Sass Larsens ræverøde venner begynder, ifølge Ekstra Bladet, at levere historier om Jesper Gisli.

I foråret 2011 begynder rygterne at florere, og flere medier får anonyme henvendelser. Et midtsjællandsk dagblad modtager en mail, der beskriver en lydfil, hvor Jesper Gisli skulle love 'ikke længere at true sin ekskæreste'.

SF’eren er rystet over rygterne om lydfilen og de voldsomme kvindetrusler:

“Hvis man spreder de grimmeste og ondeste rygter om andre mennesker for bevidst at skade dem, så er man i min verden et ondt og usympatisk menneske,” fortæller Jesper Gisli.

De vedholdende rygter vil ikke stoppe. Ekstra Bladet fortæller, at flere medier får et tip om, at Jesper Gisli skulle være indblandet i narkomisbrug og have store økonomiske problemer. Jesper Gisli afviser alt.

SF’s lokalafdeling bliver blandet ind i historierne om trusler og narkomisbrug, der klæber til afdelingens spidskandidat.

Kort tid efter er Jesper Gisli færdig som SF’s folketingskandidat. SF beder Gisli om at trække sig på grund af ‘samarbejdsproblemer’.

SF benægter, at ‘samarbejdsproblemerne’ har noget at gøre med rygterne om kvindetrusler og narkomisbrug.

“Der er uden tvivl nogen i partiet ... der mener, jeg er lidt for smart i en fart,“ siger Jesper Gisli

Jesper Gisli kan mærke, at luften omkring ham er tung af anonyme rygter, og Gisli vælger at åbne op:

“I 2008 blev jeg skilt og mistede mit job, hvorefter jeg kom på antidepressiv medicin i et halvt år, og ja, jeg har flyttet meget og har haft et par kærester,” fortæller Jesper Elmholt Gisli og fortsætter:

”Efter finanskrisen har jeg også min gæld til min bank, men hvordan alt dette kan diskvalificere til at være politiker og gøre mig til stofmisbruger, forstår jeg ikke.”

Den forsmåede Jesper Gisli stopper dog ikke i SF ... trods pille- og damerygterne. Han fortsætter som magtfuld politiker i landsledelsen hos det indvandrerglade parti.

Karrieren som folketingspolitiker ligger dog i ruiner. Den pædagoguddannede Jesper Gisli opdyrker en karriere som selvlært journalist på flere lokalaviser. I sommeren 2019 bliver Gisli udnævnt til chefredaktør på MinBy.dk.

En af Jesper Gislis ansatte - Chili Djurhuus - der også har en fortid i SF, får i februar 2020 et tip om den påståede barnebegravelse i terror-moskeen på Dortheavej. Herfra begynder smædekampagnen fra MinBy.dk, der er målrettet journalisternes politiske modstandere i Stram Kurs.

“Vi er et medie. Så er det fakta,” erklærer den pædagoguddannede Jesper Gisli, da tvivlen om ‘barnebegravelsen’ begynder at melde sig i offentligheden.

Kort tid efter kommer det frem, at Jesper Gisli er dybt uenig med en af sine egne journalister fra MinBy.dk om, hvorvidt der er et afdødt barn i kisten eller ej.

Chefredaktør Jesper Gisli vil ikke kommentere oplysningerne om det påståede barnelig. En historie, der kan være en af de groveste løgne i dansk mediehistorie.

Skandalerne klæber til chefredaktør Jesper Elmholt Gisli.

Velkommen på forsiden.

*

Mere om Jesper Gisli her


Se også
En uge efter begravelsen: Var barnekisten tom?

2 comments:

  1. Jesper Elmholt Gisli, er en ligegyldig person.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeg tror du har ret. Gisli er helt ligegyldig.

      Delete