Sunday, 3 March 2019

Rød propaganda på Politiken: Når journalister tager deres egne holdninger med på arbejde

Politiken har sat en journalistpraktikant - Majlinda Urban Kuci - til at "holde mikrofonen" for Rasmus Nordqvist fra Alternativet. Den politiske ordfører føler, at han bliver oversvømmet af falske historier fra "onde blogs" .

Historierne handler om Rasmus Nordqvist's deltagelse i et "motionsløb i Palæstina", Alternativets "pakistanske mandemøde" og "folketingskandidaten, der er islamist og truer med bomber".

Hvilke spørgsmål "glemte" Majlinda Urban Kuci fra Politiken at stille Rasmus Nordqvist?

Som venstreorienteret har Majlinda Kuci stor sympati for Alternativet og Rasmus Nordqvist. Majlinda Urban Kuci har tidligere skrevet for Dagbladet Information, som også er kendt for sit røde ståsted og sin "klimakamp". Derfor støtter Dagbladet Information i lighed med Majlinda Urban Kuci også Alternativet. Majlinda Urban Kucis kæreste arbejder i øvrigt som journalist på Information.

Her er, hvad Majlinda Urban Kuci skriver i sin artikel i Politiken om de "falske historier". Det er ikke journalistik, men venstreorienteret propaganda og spin forklædt som journalistik, hvad Majlinda Urban Kuci bedriver i Politikens spalter.Majlinda Urban Kuci erklærer i foråret 2018, at journalister ikke skal være objektive længere. Det er en ret interessant udtalelse i denne sammenhæng.

 

Her er tre spørgsmål til Politikens journalist - Majlinda Urban Kuci - om de tre såkaldte "falske" historier, hun skriver om i Politiken.


1. Motionsløbet i Palæstina.

Hvorfor spurgte journalist Majlinda Urban Kuci ikke Rasmus Nordqvist, hvofor han fløj over 6000 kilometer til Mellemøsten for at deltage i et kort motionsløb i sin fritid?

Rasmus Nordqvist var på det tidspunkt valgt ind i folketinget og var politisk ordfører for Alternativet. Et parti, der påstod, at de havde Danmarks grønneste dagsorden og forlangte, at danskerne ikke skulle flyve på ferie til eksotiske rejsemål, men holde ferie hjemme i Danmark.

Majlinda Urban Kuci kunne have spurgt Rasmus Nordqvist, hvorfor politikeren var på hele to flyrejser til Israel / Palæstina i den nævnte måned (marts 2016), men det glemte hun. Kuci holder helt ukritisk mikrofonen for folketingspolitikeren.

Majlinda Urban Kuci har glemt, at pressen er demokratiets vagthund og ikke skal agere ukritisk mikrofonholder for magthaverne. At Majlinda Urban Kuci ikke blev stoppet af en ansvarlig redaktør på Politiken fortæller en del om journalistikkens deroute - ikke bare på Politiken, men generelt.

Her ses den røde venstrefløj på motions- og flyvetur til Mellemøsten (1. april 2016).2. Den islamistiske kandidat i Aarhus.

I marts 2016 vælges med et stort flertal en ny folketingskandidat - Mohammad Sabah Ahmad - for Alternativet i Aarhus.

Hvorfor spurgte Majlinda Urban Kuci ikke Alternativets partiorganisation i Aarhus, hvorfor partiorganisationen med 53 ud af 86 stemmer valgte Mohammad Sabah Ahmad, der er tidligere talsmand for den islamistiske moske på Grimhøjvej i Aarhus, der er kendt for at hverve krigere til Islamisk Stat?

Majlinda Urban Kuci spurgte heller ikke, hvorfor Alternativets partiorganisation i Aarhus valgte en mand som folketingskandidat, der er dømt for i 2014 at have fremsat en bombetrussel mod et dansk universitet. Det var da ellers et oplagt spørgsmål.

Alternativet valgte i sidste ende ikke at opstille Mohammad Sabah Ahmad som folketingskandidat, men IKKE på grund af det faktum, at han havde været talsmand for Grimhøjmoskeen og truet med bomber. Nej, Alternativet opstillede ikke den islamistiske talsmand og trusselsmager som kandidat, fordi Mohammad Sabah Ahmad ikke havde været medlem de påkrævede tre måneder af Alternativet for at kunne blive folketingskandidat.

Det kunne ellers være interessant at få Rasmus Nordqvist's kommentar til, at Alternativets partiorganisation i Aarhus med 53 ud af 86 stemmer valgte en erklæret islamist med en dom for bombetrussel som deres folketingskandidat.3. Den pakistanske mandedebat i Albertslund.

Uffe Elbæk, Rasmus Nordqvist og en folketingskandidat fra Alternativet deltager i et arrangement, hvor deltagerne næsten udelukkende er pakistanske mænd. Rasmus Nordqvist får lov at sige i Politiken, at det er en falsk historie, at han var paneldeltager i dette arrangement.Hvorfor spurgte Majlinda Urban Kuci ikke Rasmus Norqvist, hvad han lavede til en paneldebat i Albertslund 12. januar 2019 hvor der var 84 pakistanske mænd og kun én kvindelig tidligere SF-politiker i salen?

På scenen var Rasmus Nordqvist i et panel med fire mænd (konferencier var en kvindelig pakistansk forfatter).I Majlinda Urban Kucis Politiken kan man i oktober 2016 læse følgende indlæg fra Rasmus Nordqvist, der også dengang var politiske ordfører for Alternativet.Hvorfor spurgte Majlinda Urban Kuci ikke Rasmus Nordqvist om det faktum, at han i 2016 ville fravælge at sidde i kønsdiskriminerende debatpaneler, men i januar 2019 valgte at sidde i et panel med tre andre mænd?

Hvorfor spurgte Majlinda Urban Kuci ikke Rasmus Nordqvist om, han har deltaget i andre debatpaneler kun med mænd siden sit indlæg i Politiken sidst i 2016?Hvor er den falske historie? Er det ikke journalistpraktikanten Majlinda Urban Kuci, der studerer på det venstreorienterede RUC, der har lavet en falsk historie?

Majlinda Urban Kuci advokerede i april 2018 for, at journalister ikke skal være objektive, når de laver journalistik i april 2018. Det er hun heller ikke.

Velkommen til den ikke-objektive journalist, der holder mikrofonen for politikerne, hvis de bare har den rigtige holdning.


(Tilsendt postering)


Se også
Udlænding anmelder Pernille Vermund for racisme

1 comment:

  1. Skal hun forestille at være journalist? Det står værre til i Danmark end jeg regnede med,

    ReplyDelete