Wednesday, 9 January 2019

Bedre tone i den politiske og offentlige debat - teori og praksis

Carolina Magdalene Maier fra Alternativet bakker op om flere voldstrusler mod Kenneth Berth fra Dansk Folkeparti efter Deadline-debat om beboerne på udrejsecenter Sjælsmark.

At Alternativets forperson Carolina Magdalene Maier poserer med en bog om dannelse grænser til det hykleriske, når man ser, hvad samme kvinde accepterer af svinske og voldsforherligende udmeldinger på sin Facebookvæg. Udmeldinger hun ikke bare stiltiende accepterer, men i flere tilfælde "liker" og støtter op om.

Free Speech Blog kunne for et par dage siden vise flere eksempler på hadsk tale med indbyggede trusler om vold på Carolina. Magdalene Maiers Facebookprofil. Men det stopper ikke der. Som altid vælter flere skeletter ud af skabet, når det åbnes.Lørdag 5. januar 2018 er Carolina Magdalene Maier i DR2 for at debattere med Kenneth Berth fra Dansk Folkeparti om afviste migrantfamilier på udrejsecenter Sjælsmark. Familierne nægter at rejse tilbage til deres hjemlande, selvom asylbehandlingssystemet har fundet migranternes ansøgninger om asyl grundløse. Migrantfamilierne er simpelthen ikke i fare i deres hjemlande, er asylbehandlingssystemets konklusion efter endt sagsbehandling. Alligevel nægter migranterne at forlade Danmark.

Da udsendelsen er slut, sender den tidligere seminariestuderende Kaare Skyum denne opfordring om en "røvfuld" til Kenneth Berth."Man skal have en røvfuld for at forstå," erklærer Kaare Skyum, der for få år siden passede børnene i Nørre Snede Skoles fritidsordning.

Det er tydeligt, at Kaare Skyum selv ved, at han er gået over grænsen. Men han retfærdiggør sine udtalelser, fordi han mener, at hans "sag" tillader det. En typisk holdning på den yderste venstrefløj, der gerne bruger vold mod politiske modstandere, når "sagen" tillader det.

Læg mærke til at tre personer "liker" Kaare Skyums udtalelse. Hvem kan finde på at like en opfordring til politisk vold?Carolina Magdalene Maier trykker selv på "like"-knappen og bakker dermed op om, at hendes politiske kollega fra Christiansborg skal have en "røvfuld".

Mange politikere modtager hadefulde beskeder. Men det hører til de absolutte sjældenheder, at politikere "liker" trusler eller opfordringer til vold mod politiske modstandere. Især på det øverste politiske niveau, som Carolina Magdalene Maier tilhører, er den slags helt uhørt.

Sådan her så det ud på Danmark Radio, da Alternativet lancerede sin ny politiske plan.Disse ord fra Danmarks Radios artikel, der videregives af Alternativets leder Uffe Elbæk, virker som signalforvirring, når man læser med på Carolina Magdalene Maiers Facebookprofil, hvor opfordringer til vold skygger gevaldigt for den ny politiske kultur, som Alternativet ønsker gennemført.Alternativets kamp for en "bedre tone" blegner, når man læser videre hos Carolina Magdalene Maier.
Lis Bølling er en 76-årig kvinde, der kæmper for flere flygtninge, som hun vil byde "velkommen" til Danmark. Desuden kæmper hun for en skrotplads af gamle både i Københavns Havn tæt på Christiania.Endnu en venstreorienteret får lov at skrive "iskold, kynisk og følelsesforladt" om Kenneth Berth fra Dansk Folkeparti.

Hvad blev der af den bedre tone, som Alternativet ville kæmpe for?Kommentaren kommer fra en "forretningsfører" i Teater Vestvolden i Hvidovre ved København, der hedder Ditte Bøgevang Kanstrup.Kommentaren om, at Dansk Folkepartis politiker er "kynisk" og "følelsesforladt", får naturligvis et "like" af Carolina Magdalene Maier.Ditte Bøgevang Kanstrup er i øvrigt medlem nummer 17.675 i Alternativet og er en del af partiets organisation frem mod valgkampen i 2019.

Ditte Bøgevang Kanstrup "kæmper" altså også for en ny politisk kultur, men har åbenbart intet problem med at stigmatisere politiske modstandere på det groveste.

Endnu en af Carolina Magdalene Maiers følgere går retorisk amok på hendes Facebookside.

Gullmaig Pfeil drager på skammelig vis Kenneth Berths eventuelle børn ind i debatten.

Hvordan harmonerer det med en "bedre tone" i dansk politik og debat, at man lader sådanne ytringer stå på ens Facebook?Gullmaig Pfeil er en 83-årig kvinde der bor i Helsingør.
Hvad siger Uffe Elbæk?

Uffe Elbæk har udtalt, at han ønsker en bedre "tone" i den offentlige debat i Danmark.

Hans egen gruppeformand på Christiansborg og tidligere politiske ordfører "liker" og bakker op om voldstrusler rettet mod politiske modstandere.

Har Uffe Elbæk en holdning til det?


(Posteringen er skrevet 7. januar 2019. Carolina Magdalene Maier kan have slettet "likes" eller kommentarer fra sin Facebookprofil i mellemtiden.)


(Tilsendt postering)


Se også Er Carolina Magdalene Maier fra Alternativet folketingets største CO2-gris?

No comments:

Post a Comment