Wednesday, 28 November 2018

Sådan blev Nedim Yasar opdraget af sin muslimske far; med vold og had til politiet

Blev kimen til Nedim Yasars omfattende kriminalitet sået i hjemmet?

De fleste er enige om, at ens ophav, hjem og forældre er en stor del af forklaringen på, hvorfor børn ender i kriminalitet.

Lad os på hvem Nedim Yasars far var, og hvordan han opdragede sin søn.

Vi skal spole tiden over 30 år tilbage til et Danmark ledet af skiftende politikere, der inviterede et stort antal fremmede ind i Danmark. Specielt fra muslimske lande.

Den muslimske far søger asyl i Danmark

Nedim Yasars far Kemal Yurttas kom til Danmark som tyrkisk (kurdisk) flygtning sidst i 1980'erne. Kemal Yurttas fortalte, at han var forfulgt i sit hjemland Tyrkiet og ville have asyl og sikkerhed.

Kemal Yurttas lod sin familie blive i Tyrkiet og var selv i Danmark i flere år, inden Nedim Yasar, hans mor og bror i 1991 blev familiesammenført med faren og fik en lejlighed i indvandrerghettoen Grantoften i Ballerup på Københavns Vestegn.

Her stod det danske samfund klar med mange muligheder. Gratis undervisning og uddannelse, frit sygehusvæsen og sociale ydelser, hvis der var brug for det.

Men det skulle vise sig ikke at være nok. Volden ventede lige om hjørnet, da den fireårige Nedim Yasar kom til Danmark med sin mor og storebror for at blive familiesammenført.Faren er voldelig overfor moren

I sin bog Rødder - en gangsters udvej beskriver Nedim Yasar, at hans far kort tid efter, at familien er kommet til Danmark, begynder at slå og være voldelig overfor hans mor. Dette sker for øjnene af Nedim Yasar og hans bror allerede en uge efter, at familien er blevet sammenført med faren i Danmark.

Faderens vold bliver mere og mere omfattende, og til sidst må moren få skiftet låsen i lejligheden i Ballerup. Nedim Yasar fortæller, at "fra den ene dag til den anden" var hans far væk og ikke længere en del af hans liv.

Først senere dukker faren op i Nedim Yasars liv igen

"Kvik men doven" i skolen

Nedim Yasars lærere i folkeskolen beskriver Yasar som "kvik men doven" til forældresamtalerne. Lærerne konstaterer også, at Nedim Yasar taler meget dårligt dansk. Lærerne observerer desuden, at Nedim Yasar er støjende og forstyrrende i klassen.

Nedim Yasars forældre kan ikke støtte op om undervisningen i dansk, og i de fleste timer får Nedim Yasar lov at sidde og tegne for sig selv i klassen.

Forældrene var ikke i stand til at tage vare på deres dreng, lære ham dansk og få ham til at forstå det danske samfunds grundlæggende regler.

Tværtimod lærer hans far ham, at danske myndigheder er hans fjende.Faren opdrager Nedim Yasar til vold og had mod politiet

Nedim Yasar beskriver i Rødder, hvordan hans far - Kemal Yurttas - påvirker ham gennem opvæksten.

Kemal Yurttas er en "hård voldelig type", fortæller den tidligere bandekriminelle om sin muslimske far.

Hans far lærer ham at tage afstand fra politi og danske myndigheder igennem de første mange år i Danmark. Tyrkiske Kemal Yurttas, der har fået asyl i Danmark, lærer den unge Nedim Yasar at slå fra sig og ikke udtale sig til politiet.

I Nedim Yasars bog fortæller han i passager, hvordan faren ville "forme ham" som barn.

Hvis ikke han kunne slås og begå sig på gaden, så var han ikke lige så "god" som sin storebror.
Faderen Kemal Yurttas mente simpelthen ikke, at man var god nok, hvis man ikke kunne løse sine problemer med vold.Hvorfor taler man ikke om roden til problemet?

I tiden efter Nedim Yasars død efter et skuddrama i Københavns Nordvestkvarter, har man fokuseret på Nedim Yasars tid i banderne, og hvordan han kom ud af banden.

Men ingen taler om, hvordan Nedim Yasar kom ind i en indvandrerbande, og hvilken opdragelse hans muslimske forældre gav ham.

Hvis du vokser op med vold mellem forældrene og samtidig lærer, at politi og danske myndigheder er fjender, og at løsningen på dine problemer er vold, så er der stor sandsynlighed for, at du bliver kriminel og voldelig.

Kemal Yurttas kom til danmark fra Tyrkiet og krævede asyl og et socialt sikkerhedsnet. Til gengæld opfostrede han sin egen søn med vold og had mod det lands myndigheder, der gav ham asyl, penge og sikkerhed.

Hvis vi ikke tør tale om, hvordan og hvorfor problemerne opstår, så bliver de aldrig løst.


(Tilsendt postering)


Se også
Nørrebro Lokaludvalg aflyser julen, men tilbyder "24 dage med kultur"

DM i voldskriminalitet er afgjort - tillykke til Somalia

No comments:

Post a comment