Friday, 26 October 2018

Censur hos Alternativet; tillader ikke spørgsmål om flyrejser og Niko Grünfeld 's kontor

Uffe Elbæk 's Alternativet har slået sig op på, at partiet er garant for en ny politisk kultur, der blandt andet indebærer en særlig åbenhed og gennemsigtighed i forbindelse med politiske beslutninger. Det lyder flot. Men som alle ved, er det under pres, at værdier skal stå deres prøve, og her må det konstateres, at Alternativets værdier de seneste dage er faldet til jorden med et brag.

Knap var Niko Grünfeld flyttet ud af sit borgmesterkontor, inden Alternativets tre mulige afløsere på kulturborgmesterposten i København fik mundkurv på af partiets ledelse. For at rette op på dette indkaldte Alternativet til livestreamet vælgermøde med kandidaterne på Facebook, hvor Facebookbrugere kunne stille spørgsmål undervejs. Men det var ikke alle spørgsmål, der var velkomne. Nogen blev censureret bort.

Hele seancen ledte tankerne hen på den politiske censur i det hedengangne kommunistiske diktatur i Sovjetunionen og det lukkede DDR.Alternativets kulturborgmesterkandidater - blandt andet pakistanske Badar Shah - har fået mundkurv på af ledelsen i partiet og må ikke selv kommunikere deres visioner for kulturborgmesterposten i København. De tre kandidater må heller ikke tale med pressen.Alternativets live-transmission af partiets Facebookvælgermøde går i gang, og interesserede borgere kan stille spørgsmål til de tre kandidater ved at skrive kommentarer under videoen.En ung mand med briller skal læse seerne og vælgernes spørgsmål op for borgmesterkandidaterne. Men det viser sig hurtigt, at den unge mand reelt er hyret til udøve censur.Spørgsmålene vælter ind, og der går ikke lang tid, før der kommer et spørgsmål af kritisk karakter.Spørgsmålet refererer til en aktuel historie i Berlingske, der handler om, at alle folkevalgte fra Alternativet i København skal på en CO2-udledende flyvetur for at studere Amsterdam og Lyon.Men den sortbrillede unge mand hopper let hen over det spørgsmål. Kandidaterne fra Alternativet må ikke få kritiske spørgsmål. Og slet ikke om partiets tendens til at svine med CO2 på flyveture.

Der kommer flere spørgsmål af kritisk karakter. Både til flyrejserne, de tre borgmesterkandidater skal på, men brugere spørger også til, hvad, der skal ske med det "kendte kulturhus", som den forhenværende kulturborgmester Niko Grünfeld udråbte sit kontor til.Men igen hopper Alternativets mand hen over de kritiske spørgsmål. Man skal sandsynligvis til muslimske diktaturer i Mellemøsten eller en tur tilbage i tiden til DDR for at finde et tilsvarende ukritisk vælgermøde.

Velkommen til Alternativet anno 2018.Men der er også gode spørgsmål i Alternativets optik. En Alternativet-vælger spørger om, de muslimske bandemedlemmer i København kan få hjælp til at male graffiti. Det er den type spørgsmål, Alternativet godt kan lide.


Efter at have sprunget tydeligt kritiske spørgsmål over så læser den unge mand med brillerne en decideret rosende hilsen op for de tre smilende kandidater.

"Skønt at se så stærke kandidater til borgmesterposten".


I øvrigt planlægger Alternativet Købehavn et lignende "åbent og frit" vælgermøde på deres Facebookprofil lørdag 27. oktober.

(Tilsendt postering)Se også
Carolina Magdalene Maier fra Alternativet opdager fejl i sin flyliste; hendes private rejseaktivitet er endnu mere omfattende, end hun gav udtryk for

Alternativet 's muslimske borgmesterkandidat Badar Shah har fået mundkurv på; men hvad står han for?

For Carolina Magdalene Maier smelter skatteryderbetalte tjenesterejser sammen med kærlighedsferier og familieture

Folketingets flyverdronning Carolina Magdalene Maier misinformerer om sine flyrejser

Er Carolina Magdalene Maier fra Alternativet folketingets største CO2-gris?

Kandidat fra Alternativet sammenligner Dansk Folkeparti med Hitler

Skal Danmark have sin første muslimske borgmester? Niko Grünfeld 's pakistanske afløser står klar i kulissen.

Alternativet 's spidskandidat til folketingsvalget i Københavns Omegn støtter Hizb ut-Tahrir

Niko Grünfeld-skandalen blegner: Alternativet ville have bombetruende muslim valgt til folketinget

No comments:

Post a Comment