Saturday, 22 September 2018

Taxachauffører bryder persondataloven; deler Nicklas Bendtner 's privatadresse på nettetPressen var hurtig til at dømme Nicklas Bendtner for overfald på taxachaufføren Meron Hagos Solomon fra Dantaxi 4x48. Det dokumenterede bloggen i går. Også Meron Hagos Solomons chaufførkolleger var hurtige til at dømme Bendtner. Enkelte mente ligefrem, at landsholdsspilleren skulle voldtages analt med et cykelstativ.

Nu har sagen om Nicklas Bendtner og modelkæresten Philine Roepstorff 's taxatur en lørdag nat i september så taget en drejning. Taxachauffør Meron Hagos Solomon er blevet sigtet af politiet for forsøg på vold. Så muligvis er den afrikanske taxachauffør, der stammer fra Eritrea, ikke det uskyldige offer, han i første omgang blev kørt i stilling som. Men Meron Hagos Solomon er ikke den eneste taxachauffør, der risikerer at komme i konflikt med loven. En hel række af Solomons kolleger deler nemlig Nicklas Bendtners privatadresse i København på nettet. Noget, der er i strid med persondataloven. Det sker blandt andet i Facebookgruppen Taxinyt, der er et virtuelt mødested for primært københavnske taxachauffører.

I Facebookgruppen Taxinyt, hvor folk fra taxabranchen deler oplysninger og erfaringer, der går man nu mod Nicklas Bendtner med direkte trusler om at møde op på hans adresse, og flere chauffører deler ligefrem Bendtners privatadresse.

Her er det det tyrkiske medlem af Taxinyt - Fehmi Baran - der deler Bendtners privatadresse. Adressen er streget over af hensyn til Nicklas Bendtner, men de mange hundrede chauffører, der er medlem af Taxinyt, kan se, hvor Nicklas Bendtner bor.

Fehmi Baran er muslim og oprindeligt fra Konya i Tyrkiet. Men han bor i dag i Ishøj. Han afslører dog ikke sin egen eksakte adresse på sin Facebookprofil.Andre chauffører har også lagt adressen ud. Så kolleger og personer, der ikke måtte bryde sig om Nicklas Bendtner, kan bruge den til, hvad de vil.Her er endnu en chauffør, der afslører Bendtners adresse.Faktisk deles der nøjagtige kort over, hvordan man kører hen til Nicklas Bendtner. Her er et sådan kort gjort uskarpt grundet privatlivets fred. Noget mange københavnske taxachauffører åbenbart ikke har respekt for.

En pakistansk taxachauffør, der hedder Asif Raja, planlægger sammen med kolleger at "lægge en plan" og møde op med flere biler på fodboldspillerens nu offentlige adresse.Asif Raja arbejder for Dantaxi 4x48. Samme sted som den afrikanske migrant, der er part i sagen med Nicklas Bendtner.

Hvad Asif Raja vil på Bendtners adresse er uvist - og om Asif Rajas retsprincip "tand for tand" stammer fra koranen, som er en del af Rajas tro, er også uvist. Men faktum er, at Asif Raja gerne vil hjem til Bendtner privat. Og det kan han nu takket være, at andre muslimske taxachauffører deler Bendtners privatadresse helt åbent. Her er et eksempel, hvor en chauffør efterspørger Nicklas Bendtners adresse. Og andre giver den. Det har stået frit tilgængeligt i Facebookgruppen Taxinyt i et par dage. Så Taxinyt gør intet for at dæmme op for ulovligheder. At offentliggøre Nicklas Bendtners adresse er i strid med persondataloven. Og delingerne af Bendtners adresse tegner et ækelt billede af en branche, der sidder og deler fortrolige oplysninger. 
Hvad siger Dantaxi 4x48 til, at deres chauffører deler adresser på kunder og lægger planer om at opsøge dem privat?

Måske kommunikationschefen hos Dantaxi 4x48 - Rasmus Krochin - har en kommentar til, at Dantaxi's chauffører bryder persondataloven?


(Tilsendt postering) 


Se også
Er Nicklas Bendtner offer for kode 291?

Nicklas Bendtner brækker kæben på taxichauffør Meron Hagos Solomon, der angiveligt råbte ‘luder og bitch’ efter Bendtners modelkæreste Philine Roepstorff

Muslimske taxachauffører går amok i lukket Facebookgruppe: Nicklas Bendtner skal voldtages analt med et cykelstativ

Løgnepressen talte kun med fagforening: Dømte Nicklas Bendtner for overfald for tidligt

No comments:

Post a comment