Friday, 21 September 2018

Løgnepressen talte kun med fagforening: Dømte Nicklas Bendtner for overfald for tidligtVar det for tidligt, da den danske presse i samlet kor skreg "overfald" i fodboldspilleren Nicklas Bendtners taxasag? Og hvem brugte pressen som kilde til ordet "overfald"? Dømte pressen Nicklas Bendtner for tidligt? Faktum er, at den afrikanske taxachauffør - Meron Hagos Solomon fra Eritrea - nu er sigtet i sagen. Meron Solomon er sigtet for forsøg på vold.

Hvad sker der, når røde journalister kun taler med andre røde mennesker om deres historier? Så ender det ofte i løgn og halve sandheder, der ikke har ben at gå på.

Fodboldspilleren Nicklas Bendtner blev udråbt til at have begået "overfald" på den afrikanske taxachauffør Meron Solomon. Men nu har sagen taget en for medierne uheldig drejning. Chaufføren er nu sigtet af Københavns Politi for forsøg på vold i forbindelse med Bendtner-sagen. Og sagen er måske slet ikke, som dansk presse har fremstillet den.

En sen lørdag nat i begyndelsen af september 2018 skal Nicklas Bendtner og hans kæreste Philine Roepstorff hjem fra byen. Den afrikanske taxachauffør Meron Hagos Solomon samler de to op. Efter få hundrede meter udvikler turen sig til en situation mellem parterne. Bendtners kæreste Philine Roepstorff fortæller, at de er blevet snydt og forulempet af chaufføren under truende omstændigheder. Meron Hagos Solomon hævder, at han ud af det blå er blevet overfaldet af den kendte fodboldspiller.

Men hvem har ret? Det interessante er, hvordan medierne håndterer den endnu ikke afdækkede sag. Ingen ved, hvorvidt der er tale om et "overfald", eller situationen er "nødværge" overfor en aggressiv afrikansk chauffør i nattelivet.

Lad os se, hvordan pressen dækkede forløbet. Nogle af de første, der skrev om sagen, var det venstreorienterede fagforbund 3F. 3F er part i sagen, fordi fagforbundet organiserer mange taxachauffører, der er ufaglærte.

Læg mærke til, hvordan 3F fælder dom over Nicklas Bendtner ved at erklære, at der tale om, at chaufføren er blevet "OVERFALDET". Dette er skrevet kort tid efter episoden. Før Nicklas Bendtner har udtalt sig. Men dommen er allerede fældet fra 3F's side

I en anden artikel fortsætter 3F ad samme spor. Det er Nicklas Bendtner, der er den skyldige, mener fagforbundet.

Man kan se, at ordet overfald bruges mange gange. 3F dømmer den danske fodboldspiller i sagen. Men nu har politiet altså har sigtet chaufføren i den omtalte sag.
Men en ting er, at en venstreorienteret fagforening, der er på chaufførens side, opfører sig, som den gør. En anden ting er, at venstreorienterede medier bredt bruger 3F som sandhedsvidne i deres fortælling om sagen.

Her er først Berlingske. Læg mærke til nederst i artiklen. 3F, der allerede har dømt Bendtner, bruger avisen altså som sandhedsvidne i historien om taxaturen.
Men også Ekstra Bladet er klar. Ekstra Bladet skriver også, hvad avisens journalister har læst og hørt fra 3F

Her kan man se på eb.dk, at Ekstra Bladets kilde er 3F.

Også BT dækker historien om Nicklas Bendter. BT skriver blot: "Det skriver Fagbladet 3F".

BT's eneste kilde til, at der er sket et "overfald", er chaufførens fagforening. Men BT videreformidler partskilden 3F's påstand helt ukritisk.
Også det statsejede TV 2 bruger 3F som kilden til sandheden. Igen skrives der på TV 2 Sport 's hjemmeside. "Det skriver Fagbladet 3F".

Altså det fagforbund for taxachauffører, hvis fagblad dømte Nicklas Bendtner for "overfald" kort efter taxaturen.
Måske knap så stor en overraskelse er det, at fagbevægelsens egen netavis avisen.dk, der giver sig ud for at være et rigtigt medie, skriver som de store medier.

Igen er ordene "Det skriver Fagbladet 3F".
Problemet er, at de store medier tager parti i forhold til, hvad de selv ønsker at tro. De glemmer eller værre - tilsidesætter - almindelig journalistisk børnelærdom og ophøjer en partskilde (3F) til et sandhedsvidne. Venstreorienterede journalister, der elsker multikultur, ville ønske af hele deres hjerte, at Nicklas Bendtner har overfaldet en afrikansk taxachauffør.

Men i Danmark er det retten, der afgør om, der er tale om et "overfald". Det er IKKE løgnepressen over en bred kam.

Der kommer ikke noget godt ud af, at ukritiske venstreorienterede journalister får deres "sandhed" fra fagforeninger på venstrefløjen.

Det risikerer at ende som regulær løgn eller misinformation.


Om den afrikanske taxachauffør ender med at få en dom for forsøg på vold og dermed ender som skurk fremfor som offer, det må retten afgøre. Men stol ikke ukritisk på, hvad du læser i medierne.


(Tilsendt postering)


Se også
Er Nicklas Bendtner offer for kode 291?

Nicklas Bendtner brækker kæben på taxichauffør Meron Hagos Solomon, der angiveligt råbte ‘luder og bitch’ efter Bendtners modelkæreste Philine Roepstorff

No comments:

Post a comment