Saturday, 15 September 2018

Hvem støttede Mary Consolata Namagambes løgnagtige racismeanklager? Det gjorde journalist Kenneth Mikkelsen fra Danmarks Radio.


Hos debattør Mary Consolata Namagambe er sandheden ilde hørt. I går blev historien om, at Mary Consolata Namagambes voldtægtsven Peter Boyi var blevet idømt tre års fængsel og en betinget udvisning af Danmark slået op på Namagambes Facebookvæg. Det fik øjeblikkeligt Mary Consolata Namagambe til at reagere. Med en fjernelse af linket til historien og en blokering af Facebookbrugeren, der havde slået linket op på hendes væg.

Men hvem var det egentlig, der støttede Mary Consolata Namagambe dengang, hun påstod, at hendes voldtægtsven Peter Boyi var uskyldig og udsat fra racisme fra politiets og mediernes side? Det afdækker bloggen her.

En ting er, at man som Mary Consolata Namagambe offentligt anklager medier og politi for racisme. Fordi de helt berettiget bringer en efterlysning af ens afrikanske ven i forbindelse med en overfaldsvoldtægt. En anden ting er den horde af velmenende folk, der var med til at bakke Mary Consolata Namagambes vilde anklager mod politi og presse op. Folk, der angiveligt ser sig selv som gode og anstændige mennesker, tøvede ikke med at viderebringe løgnagtige påstande og puste voldsomt til racismeilden.

Hvem var det, der bakkede Mary Consolata Namagambe op den septemberdag i 2017, da hun prøvede at forpure politiets forsøg på at finde voldtægtsmanden Peter Boyi? Det dokumenterer bloggen her.
I dag er der omtrent et år siden, at debattøren Mary Consolata Namagambe skrev følgende opslag. Hun mente, at det var racisme, at politiet og dagbladet BT bragte et eftelysningsbillede af hendes ven, den senere voldtægtsdømte Peter Boyi.Mary Consolata Namagambe anklagede avisen BT for ganske simpelt at have taget et tilfældigt billede af en afrikansk mand. Ifølge Mary Consolata Namagambe skulle BT have hængt en tilfældig sort mand ud for voldtægt.

Straks var en stor skare af mennesker klar. De bakkede uden videre Mary Consolata Namagambes udokumenterede påstande op. Følgende stammer direkte fra Mary Consolata Namagambes Facebooktråd.

Først starter vi med Kenneth Mikkelsen. Han understreger, at BT har gjort noget ulovligt, og at Mary Consolata Namagambe skal kontakte en advokat. Kenneth Mikkelsen mener, at BT skal meldes til politiet for at have efterlyst voldtægtsmanden Peter Boyi.

Men hvem er Kenneth Mikkelsen? Han er journalist og laver tv-programmer for blandt andet licensfinansierede Danmarks Radio. Han har lavet flere børneprogrammer og også naturprogrammet Kyst til Kyst på DR. Er det standarden for DR's journalister, når de hører om sådanne sager? I Kenneth Mikkelsens tilfælde er det åbenbart.
Så kommer vi til Aida Ammary. Hun synes, at det er "fucking sindssygt", at BT har bragt den voldtægtsefterlysning af Mary Consolata Namagambes ven.Aida Ammary anbefaler også den kendte forsvarsadvokat Thorkild Høyer, der blandt forsvarede terroristen Basil Hassan. Thorkild Høyer er også kendt for at tage mange sager, hvor han forsvarer indvandrere i forbindelse med asyl og kriminalitet.Aida Ammary har været ansat i Udenrigsministeriet og arbejder i dag for MINO Danmark. En organisation, der gennem økonomisk støtte ønsker at styrke viden om det minoritetsetniske Danmark.Charlotte Brit Pedersen foreslår, at hun og alle Mary Consolata Namagambes venner skriver og telefonerer til BT. Som en protest mod at BT har bragt en legal voldtægtsefterlysning.

Charlotte Brit Pedersen er administrerende direktør for virksomheden C7 Consulting. C7 Consulting rådgiver danske virksomheder indenfor blandt andet miljø, arbejdsklima og CSR.Mary Consolata Namagambes Facebookven Andreas Bruun ønsker, at hun skal hive BT i retten, fordi de efterlyser en afrikansk mand, som senere viste sige at blive dømt for et groft voldtægtsoverfald.

Andreas Bruun ved vi desværre ikke så meget om. Kun at han er med i Facebookgruppen Chicks on Boats. En gruppe, der deler billeder af halvnøgne kvinder på sejlskibe. Og så er han ven på sociale medier med Mary Consolata Namagambe.

En anden af Namagambes Facebookvenner er bare overrasket over, at sådan noget kan ske: "Hvad foregår der?" spørger Fahad Saeed. Han er chokeret over, at Mary Namagambe har fundet endnu et eksempel på racisme i Danmark. Denne gang en avis, der anklager en "uskyldig" afrikaner for voldtægt.

Fahad Saeed er ligesom Aida Ammary ansat i MINO Danmark. Den forening, der skal beskytte minoriteter i Danmark.
En bruger er kritisk overfor, at Mary Consolata Namagambe skriver, at efterlysningen er falsk, og at det er et udtryk for racisme, at Peter Boyi efterlyses. Brugeren mener, at det et sært, at politiet bringer det samme efterlysningsfoto som BT.

Mary Consolata Namagambe fejer hende af vejen og siger, at politiet mod bedre vidende har postet billedet af Peter Boyi, selvom hendes vendinde og dennes bror har talt med dem.

Som Mary Consolata Namagambe skriver: "vi kan ikke finde hoved og hale i politis forklaring".

Men der var en forklaring. Manden på billedet, Marys ven Peter Boyi, havde begået en overfaldsvoldtægt og slået, sparket og bidt en sagesløs kvinde, der var på vej til arbejde en tidlig morgen.En anden, der forsvarede Peter Boyi, var Dorthea Boyi. Hun er veninde til Mary Consolata Namagambe, og det er Dortheas bror Peter Boyi, der i dag er dømt for voldtægtsforsøg mod en 26-årig kvinde ved Ny Ellebjerg Station i København.

Efter rådslagning med Mary Consolata Namagambe, hvor de når frem til, at det hele nok bunder i racisme, tager Dorthea Boyi ind til politiet med sin lillebror. Her ser man opslaget og billedet lige efter, at de med Mary Consolata Namagambes hjælp har prøvet at vildlede politiet. Så politiet ville lede i en anden retning og se bort fra Peter Boyi som en mulig gerningsmand til voldtægtsforsøget.

Dorthea Boyis bror er efter hendes udsagn meget ked af at blive sammenlignet med en voldtægtsmand på grund af racisme fra dansk politis side.

Men i dag ved vi, at det var Peter Boyi, der påførte en ung kvinde 24 synlige beviser på vold forskellige steder på hendes krop.Peter Boyi blev 13. september 2018 idømt tre års fængsel af landsretten og en betinget udvisning af Danmark. Det vil sige, at hvis Peter Boyi i en begrænset periode ikke begår kriminalitet af meget tung kaliber, så kan han bo i Danmark resten af sit liv.


(Tilsendt postering)


Se også
Marys voldtægtsven dømt

Mary Consolata Namagambe indrømmer løgn efter voldtægtssag: Jeg er ikke jurist

Tyrkisk-islamisk autoritet - Selcuk Bayrak - i Frederikssund-ghetto var i 1985 mistænkt for drabet på Arne F. Daugbjerg

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Ja, hun var godt nok "festlig". Jeg husker, hvordan hun diskret ændrede sit facebook-opslag, efterhånden som historien faldt fra hinanden.

    billede

    Historien blev vildere og vildere. Det viste sig, at Peter havde raget sine dreadlocks af, inden han troppede op hos politiet med sin søster for ikke at ligne billedet for meget.

    ReplyDelete