Tuesday, 4 September 2018

DR's billedmanipulationer; borgerlige politikere sættes bevidst i et dårligt lysNår Danmarks Radio poster videoer på Facebook, så vælger DR hver gang et enkelt billede, der skal illustrere, hvad deres video indeholder. Ofte et stillbillede af for eksempel den politiker, der medvirker i videoen.

Hvilket billede, DR udvælger, og hvordan det ser ud, siger rigtig meget om de tanker, som DR-journalisten har om den pågældende politiker.

Ser politikeren attraktiv og imødekommende ud? Eller er det en ufremkommelig og sær type, der vises.

Ovenover ses et eksempel på, hvordan DR fremstiller Mette Thiesen fra Nye Borgerlige. Et billede ud af tusindvis fra et pressemøde. DR kunne have valgt et billede, hvor Mette Thiesen smilede. Men DR valgte i stedet et billede, hvor Mette Thiesen ligner en "ond heks".Helt omvendt forholder det sig, når DR poster videoer med yderligtgående venstreorienterede. Så vælger journalisten helt anderledes. Her et billede af Enhedslisten 's Johanne Schmidt-Nielsen med et let smil og smukt lys i det lyse hår.
Her er et andet billede af Johanne Schmidt-Nielsen postet på Facebook af en journalist fra P1. Det skinner igennem, at journalisten med stor sandsynlighed opfatter Johanne Schmidt-Nielsen som en behagelig venstreorienteret kvinde med søde blå øjne og et dejligt underspillet smil.

DR griber det helt anderledes an, når stationen vælger billeder af for eksempel Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti, som få i DR har sympati for. Her vælger DR for eksempel et billede, hvor Pia Kjærsgaard holder en hånd op foran ansigtet, så hun virker skræmmende og insisterende på en ubehagelig måde. Billedet af Pia Kjærsgaard er også valgt af en journalist fra DR's P1. Forskellen på de valgte billeder af Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten og Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti er - for at udtrykke det mildt - markant. Johanne Schmidt-Nielsne præsenteres af DR som smilende og venlig. Pia Kjærsgaard dæmoniseres.


Når DR skal finde et billede af Pernille Skipper fra Enhedslisten, så vælger stationen ovenstående foto, hvor Pernille Skipper sidder smilende og kær på en trappe og virker jordbunden og behagelig, mens hun flexer sine dyre sko og drømmen om at blive statsminister. Billedet ligner noget fra Alt for damerne. Og modsætningen til den måde, som DR præsenterer Pia Kjærsgaard på, er slående.

Når DR så skal skrive om en højreorienteret politiker, så vælger journalisten et billede, hvor vedkommende ser decideret væmmelig og ubehagelig ud. Der findes sandsynligvis hundredvis af billeder af Jakob Ellemann-Jensen fra Venstre. Men journalisten fra DR vælger ovenstående, hvor Jakob Ellemann-Jensen skærer ansigt.


Er det tilfældigt, at DR vælger, som de gør?

Her er det DR's tv-vært Nynne Bjerre Christensen (der er gift med den islamofile journalist Simon Andersen fra Radio24syv), der deler et link til Deadline med seerne. Læg mærke til hvordan Pernille Vermund fra Nye Borgerlige fremstilles på det billede, som Nynne Bjerre Christensen har valgt af sin gæst. Pernille Vermund ligner lidt en "heks, der griner fælt", og Vermund har på billedet sære stirrende øjne i kombination med, at man tydeligt præsenteres for nogen ret markante mellemrum mellem Vermunds tænder, der ikke er så klædelige.

Ud af mange hundrede tilgængelige billeder af Pernille Vermund valgte DR præcis ovenstående billede af Pernille Vermund.
Hvordan ser Pernille Vermund ud, når det ikke er DR, der skildrer hende? Ja, så har hun en helt anden udstråling.

Det er tydeligt, at DR er på en mission; de vil have dig til at mene det samme som dem. Og DR bruger ALLE midler herunder daglig billedmanipulation, der sætter politikere på højrefløjen i det værst tænkelige lys.


(Tilsendt postering)


Se også Venstre 's byrådskandidat Selcuk Bayrak var i 1985 mistænkt for drabet på Arne F. Daugbjerg

No comments:

Post a comment