Wednesday, 5 September 2018

Danmarks Radios billedmanipulationer - del 2: Skal højrefløjen tie på DR?

Hånden for munden!

Disse billeder er udvalgt af Danmarks Radio 's politiske redaktion til DR's Facebookgruppe DR Politik.

Men hvorfor har højrefløjens politikere ofte hænderne for munden? Er grunden, at DR håber, at højrefløjens politikere tier?

Der kan være tale om et subtilt valg. Men der er ingen venstreorienterede politikere med hænderne for munden, når de optræder i Facebookgruppen DR Politik.

Her følger et billedudvalg fra DR Politik.

Øverst ses Dansk Folkeparti 's formand Kristian Thulesen Dahl med hånden for munden.

Her er Venstre 's minister Jakob Ellemann-Jensen med hånden for munden. Skal han fratages mælet?

Også folketingsmedlem Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti, der er skeptisk overfor migranter fra Mellemøsten, har hænderne oppe og tier. Statsminster Lars Løkke Rasmussen med kaffekop for munden og Venstre-kollega Jakob Ellemann-Jensen med en finger for munden.En anden venstremand - Bertel Haarder - har hånden ved munden.Og her er endnu en venstremand - Carl Holst - der er lige ved at putte hånden for munden.DR's tendens til at afbilde politikere til højre for midten med hånden for munden er ikke ny. Selv på et billede fra folketinget, der er meget gammelt, ser man to konservative - Hans Engell og Per Stig Møller - med hænderne for munden.


Der er flere billeder hos DR Politik, hvor højrefløjens politikere har hænderne oppe. Her er DR Politiks billede af folketingets formand Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti. På det billede, DR har valgt af folketingets formand, er hendes mund skjult af hendes hånd.

Her er et billede af Dansk Folkepartis formand, der sidder med hånden for munden.


Hvorfor er det så vigtigt for DR, at højreorienterede politikere har hånden for munden, når DR vælger billeder til Facebookgruppen DR Politik?


(Tilsendt postering)


Se også
DR's billedmanipulationer; borgerlige politikere sættes bevidst i et dårligt lys

No comments:

Post a comment