Tuesday, 21 August 2018

Køb en Ikea-reol og hjælp en afrikaner til EU

Man opdager det ikke, når man går og handler tallerkener og gardiner i Ikea. Men når du har været igennem kassen, så går en procentdel af dit indkøb til at fragte afrikanske migranter tværs over middelhavet og ind i Europa. Nogle når hele vejen til Danmark.

Ikea er nemlig en hovedkræfterne bag den økonomiske opbakning til Læger uden grænser, der hvert år fragter tusindvis af afrikanere til EU med store skibe. De samler typisk migranterne op få hundrede meter fra den nordafrikanske kyst. Og sejler dem så til Europa, hvor et nyt liv venter. Ikke mindst for EU's borgere.
Her er en sending migranter på vej med Læger uden grænsers skib Vos Prudence.


Siden 2013 har Ikea været en af Læger uden grænsers største støtter. Ikea har givet Læger uden grænser millioner af kroner, så den store trafik af migranter fra det afrikanske kontinent til Europa kan forsætte.

Senest har Læger uden grænser takket Ikea hjerteligt for 21 millioner euro. Penge som blandt andet bruges på at sejle migranter over Middelhavet.Liesbeth Aelbrecht fra Læger uden grænser (Médecins Sans Frontières, MSF / Doctors Without Borders) er lykkelig for, at Ikea her i 2018 har givet tilsagn om, at pengestrømmen ikke stopper.Næste gang du fylder indkøbsvognen i Ikea så tænk på, at du i virkeligheden støtter en politisk organisation i form af Læger uden grænser, der hvert år importerer tusindvis af fattige afrikanere til Europa.

Ikea taler ikke så højt om det i deres varehuse. Men køber du en sofa. Så er du med til at støtte dette her ...(Tilsendt postering)Se også
Førtidspension: Ordblind tyrker fremturer på formfuldendt dansk

Ishøj Kommune: Ordblind tyrker får livsvarig førtidspension


1 comment: